Јокић одличан у победи над Оклахомом, драма у Шарлоту

Српски интернационалац Никола Јокић био је близу троструког двоцифреног учинка у победи Денвера над Оклахомом са 109:98. Протеклу ноћ у НБА лиги обележили су драматична победа Њујорка над Шарлотом са 126:124 после продужетка и Јанис Адетокумбо који је са 44 поена изједначио лични рекорд каријере у победи Милвокија над Кливлендом са 114:102.

Кошаркаши Денвера су на свом паркету надиграли Оклахому са 109:98 и дошли до 19. победе у сезони задржавши прво место на табели Западне конференције НБА лиге.

Водили су од самог почетка утакмице и до краја нису дозволили да се посумња у то ко ће однети победу, а српски центар Никола Јокић је одиграо још једну од бољих партија предводећи свој тим.

За 36 минута на паркету наш центар је био најефикаснији у свом тиму са 24 поена, 15 скокова и девет асистенција, од којих му је само једна фалика за нови трипл-дабл учинак.

Јокића су одлично пратили Џамал Мареј са 19 поена и девет скокова, Хуан Ернангомез са 16 поена, Тори Крег са 15 и Монте Морис са 14 поена.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Њујорка и Шарлота која је разрешена победом Нујорка са 126:124 после продужетка.

Домаћи Шарлот је одлично ушао у меч и убедљиво водио у његовом већем делу. У једном тренутку су водили са чак 22 коша предности и кад се учинило да више нема неизвесности, уследио је преокрет у игри гостујућег тима који је поготком у последњим секундама Емануела Мудијеа изборио продужетак са 113:113, а онда и прву победу после пет пораза у низу.

Мудије је био најефикаснији играч утакмице и поставио рекорд каријере са 34 поена, а Кевин Нокс га је пратио са 20 поена, Ноа Вонле је имао 15 поена и 11 скокова, а Енес Кантер 15 поена и осам скокова.

У тиму Шарлота Коди Зелер и Николас Батум су убацили по 21 поен за Шарлот, Марвин Вилијамс пола коша мање, а Кемба Вокер и Џереми Ламб по 16 поена.

Милвоки је надиграо Кливленд у Охају са 114:102 уз сјајну партију Јаниса Адетокумба, који је са 44 поена изједначио лични рекорд каријере у НБА лиги.

У ефикасности су га скромно пратили Брук Лопез са 19, Ерик Бледсо са 16 и Ерсан Иљасова са 11 поена.

У тиму Кавалирса најефикаснији је био Џордан Кларксон са 23 поена, док је Родни Худ убацио четири поена мање.

Бостон је на свом терену победио Атланту са 129:108 у мечу који је решен већ у првом делу који је екипа из Масачусетса добила са 42:19.

Кајри Ирвинг је предводио победнике са 24 поена, Џејсон Тејтум је убацио 22, а Маркус Морис 20 поена. Гордон Хејворд их је пратио са 19, а Данијел Тајс са 18 поена. 

Најефикаснији у редовима Атланте био је Кевин Хуертер са 19 поена. 

Бруклин је надиграо Вашингтон са 125:118, за свој четврти узатопни тријумф у низу. Индијана је у гостима надиграла Филаделфију са 113:101 после резултатског преокрета у другом полувремену, а Мемфис је поражен код куће од Мајамја са 100:97.

У последње две утакмице протекле НБА ноћи Портланд је надиграо Торонто са 128:122, а Голден стејт је на гостовању савладао Сакраменто са 130:125 у драматичној завршници меча коју је водио Кевин Дурент.

Несвакидашњи преокрети, рекордни поготци, драматична завршница и разиграни Дурант у финишу обележили су последњи синоћни дуел који је завршен победом Голден стејта на гостујућем терену са 130:125.

Иако је тројка играча у саставу Стефена Карија, Клеја Томпсона и Кевина Дурента и овога пута била пресудна, улогу одлучујућег играча преузео је Дурент у финишу меча направивши серију од десетак пресудних поена.

Њих тројица су дали укупно 95 поена и као да су сами играли наспрам тима Сакрамента. Стеф Кари је утакмицу завршио са 35 убачених поена, Дурент је имао 33, а Томпсон 27 поена.

У пораженом Сакраменту најпрецизнији је Хил са 27 поена, пратио га је Фокс са 25, а и наши интернационалци Немања Бјелица и Богдан Богдановић су имали запажене улоге.

Немања Бјелица био је стартер у тиму и за 22 минута игре је постигао 18 поена, док је Богдановић почео меч са клупе и имао 12 поена за скоро пола сата игре.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару