Ефес надиграо Дарушафаку, Олимпијакос бољи од Реала, победе Фенера и Бајерна

Кошаркаши Ефеса савладали су, као гости, Дарушафаку са 93:88 у мечу деветог кола Евролиге. Олимпијакос надиграо Реал 88:83. Фенер славио у Израелу, 74:70. Бајерн победио Гранд Канарију са 89:74.

Ефес је овом победом забележио седми тријумф у сезони и налази се на четвртом месту на табели, док је Дарушафака на дну табеле са једном победом из девет утакмица.

Ефес је до победе предводио француски интернационалац Родриго Бубоа са 24 поена. Сјајну партију пружио је Василије Мицић који је уз девет поена забележио девет асистенција и пет скокова. Тибор Плејс је постигао 12, Морум 11, а Ларник 10.

У пораженој екипи најефикаснији је био Мајкл Ерик са 18, Пеинерс је додао 15, док су Бајгул и Еванс постигли по 11.

У десетом колу Ефес дочекује Басконију, а Дарушафака Градн Канарију.

Олимпијакос је у Пиреју савладао Реал из Мадрида са 88:83. Домаћин је забележио пети тријумф ове сезоне, а Реалу је ово први пораз у Евролиги. Олимпијакос је тренутно на осмој позицији на табели, а Мадриђани заузимају друго место.

Домаћине је до тријумфа предводио танде Вилијамс-Гос са 23 поенеа и Спанулис са 20. Стрелникс је постигао 15, а Никола Милутинов је имао учинак од осам поена и девет скокова. Код гостију Керол је постигао 16, Кампацо 14, а двцифрени учинак имао је и Фернандез са 12.

У нареном колу Олимпијакос дочекује Будућност, а Реал у Мадриду игра против ЦСКА из Москве.

Фенербахче је у Тел Авиву савладао Макаби са 74:70. Екипи коју предводи Жељко Обрадовић ово је осма победа и налази се на деоби другог места са Реалом, док је Макаби остао на само једном тријумфу ове сезоне и налази се на дну табеле.

Најефикаснији у победничком тиму био је Слукас са 18 поена, пратио га је Гудурић са 13, а Весели је убацио 11. Код домаћина Калојаро је постигао 17 поена, а Вилбекин 15.

Десето коло доноси дуеле Барселоне и Фенербахчеа, као и Макабија и Бајерна.

Бајерн је као гост савладао Гранд Канарију 89:74. Екипа из Минхена забележила је четврту победу и заузима девето место на табели. Гранд Канарија је остала на два тријумфа и тренутно је на 13. месту.

Екипу Дејана Радоњића до победе је предводио Ло са 22, Вилијам се постигао 20, Личић и Копонен су додали по 11. Код домаћина Ериксон и Балвин су постигли по 15 поена.

У наредном колу Бајерн гостује у Тел Авиву, а Дарушафака дочекује Гранд Камарију.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару