Алимпијевић: Разумевање, треба нам времена

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да је потребно разумевање навијача јер је тај кошаркашки клуб у новом циклусу и биће му потребно време да се све уклопи.

"Звезда не полази испочетка, већ је ово нови циклус, са младим играчима којима ће бити потребно време да удју у боље игре. Није реално очекивати да игра буде на правом нивоу од почетка. Потребно је разумевање и не сумњам да ће све то бити добро, па и у Евролиги", рекао је Алимпијевић новинарима после првог тренинга у Београду.

Алимпијевић је казао да осећа притисак само због људи који су му указали поверење, као и играча које има у тиму.

"Мери се само да ли је већи или мањи, а у Црвеној звезди је највећи могући. Сви који смо у клубу смо спремни за тако нешто. Притисак постоји према људима који су ми дали шансу и према играчима који су ту. Зна се која су очекивања", казао је Алимпијевић.

Алимпијевић је рекао да је приоритет у новој сезони освајање Јадранске лиге, што доноси пласман у Евролигу, а затим следе домаће првенство, куп и Евролига, у којој ће Звезда покушати да буде што боља.

Звезду су до сада појачали Никола Радичевић, Стефан Јанковић, Никола Јовановић, Марко Кешељ и Џејмс Фелдин.

Алимпијевић је рекао да је оформљена база српских играча и очекује се да буду ангажована још двојица или тројица странаца, у зависности од потреба.

"Најтежи посао је био повећавање базе српских играча и мислим да смо то урадили веома добро, с обзиром на то да смо имали мало времена. Што се тиче осталих појачања, не треба журити и да због тога себи направимо проблем", казао је тренер црвено-белих.

Алимпијевић је навео да је задовољан физичким стањем играча и додао да су они у завидној физичкој форми за овај период.

"Све изгледа добро и прве реакције су позитивне. Да не верујемо у њих и у све ово, не бисмо били ту. За сада све иде по плану", казао је Алимпијевић. Он је рекао да дворана и навијачи дижу кошаркаше Звезде да енергијом и пожртвованошћу дају највише од себе и да се то не сме доводити у питање.

Алимпијевић је рекао да је разговарао с бившим тренером Звезде Дејаном Радоњићем док је био у клубу, али не и после тога.

Звезда ће после два тренинга у хали "Александар Николић" због репрезентације Србије и заузетости дворане отићи у Железник, где ће боравити две недеље.

Алимпијевићеви помоћници биће Миленко Топић, Слободан Љуботина, Александар Зарић и Саша Косовић, кондициони тренер ће бити Александар Јованчевић, док ће остати сви из лекарског особља и тим менаџер Небојша Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи