Читај ми!

Хјустон у четвртфиналу, Јута изненадила Клиперсе

Ни сјајна игра Расела Вестбрука није спасла Оклахому новог пораза од Хјустона (105:99), па су се Харден и екипа укупним резултатом 4:1 пласирали у нову рунду плеј-офа. Јута је као гост изненадила ЛА клиперсе (96:92) и дошла до предности од 3:2, а Сан Антонио је искористио домаћи терен и такође повео (116:103).

Оклахома је на гостовању, захваљујући сјајном Вестбруку, добро ушла у пети меч и после вођства у првој четвртини учинило се да ће можда смањити предност Хјустона у победама.

Али онда су на сцену ступили Харден и екипа, који су у неколико наврата успевали да преокрену резултат и да средином четвртог дела дефинитивно преломе утакмицу у своју корист за пласман у четвртфинале плеј-офа.

Чак четири играча Хјустона имала су двоцифрен шутерски учинак, а предводио их је Џејмс Харден са 34 поена, осам скокова и четири асистенције. Следили су га Вилијамс са 22, Беверли 15 и Иларио са 14 поена.

Расел Вестбрук је меч завршио са 47 поена, али га тим није пратио у ефикасности јер су Грант и Абринес мећ завршили са по 11, а Гибсон и Оладипо са по 10 поена.

Хјустон у наставку очекује дуел са бољим тимом из мечева Сан Антонија и Мемфиса, у коме тренутно, после синоћне победе од 116:103, води Сан Антонио са 3:2.

Мемфис је на самом старту меча само накратко повео, а онда су домаћини кренули у силовите нападе и само увећавали предност до самог краја меча.

Спарсе је до победе предводио Каваи Леонард са 28 поена, а пратио га је Милс са 20, док је тиму Мемфиса најефикаснији био Конли са 26 поена.

Највеће изненађење вечери приредили су кошаркаши Јуте савладавши ЛА клиперсе на гостовању са 96:92, чиме су начинили преокрет за вођство у серији од 3:2 и на корак су од пласмана у четвртфинале.

До победе их је предводио Гордон Хауард са 26 поена, али није био најефикаснији играч утакмице јер је ту титулу, са 28 постигнутих поена, однео Крис Пол из поражених Клиперса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару