Изненађење Чикага, незадрживи Харден

У последњим синоћњим утакмицама НБА плеј-офа Чикаго је на првом гостовању у Бостону приредио изненађење и однео победу – 106:102, а Хјустон је на свом терену убедљиво савладао Оклахому са 118:87. Џејмс Харден се просто поигравао са противником убацивши 37 поена уз седам скокова и девет асистенција.

Меч Бостона и Чикага је почео у великој сенци породичне трагедије Ајзеје Томаса, чија је сестра страдала у саобраћајној несрећи, па је његов излазак на терен био под великим знаком питања до самог старта меча.

Упркос трагичним околносима, млади плејмејкер Бостона Ајзеја Томас смогао је снаге да заигра, па је чак био и најефикаснији играч утакмице са 33 поена, пет скокова и шест асистенција.

Домаћини су повели и чинило се да ће, упркос свему, однети победу, али су гости, захваљујући одличној тимској игри, предвођени Џимијем Батлером, успели да преокрену резултат у финишу првог полувремена, а потом одржавају минималну предност до самог финиша утакмице.

У неколико последњих минута, сигурним погоцима за два поена готово целе поставе – од Двејна Вејда, Портиса, до Пронда и Лопеза – Чикаго је увећао предност и обезбедио победу на гостовању – 106:102. Џими Батлер је утакмицу завршио као најефикаснији у тиму победника са 30 поена, девет скокова и три асистенције.

Упркос убедљивој победи, Хјустон није нимало лако победио Оклахому (118:87).

Наиме, гости су били равноправан противник у дуелу. Чак су и водили у првом полувремену, да би домаћини у финишу преокренули резултат, а потом у другом полувремену наставили серију увећавајући предност све до чак 118:87.

Тим је предводио Џејмс Харден са 37 поена уз седам скокова и девет асистенција, а сјајно га је пратила цела екипа из које се тројкама издвојио Патрик Беверли са 21 поеном, од којих је имао четири тројке из шест покушаја.

У пораженој Оклахоми најефикаснији су били Вестбрук са 22 и Робертсон са 18 поена.

У првим синоћним утакмицама кошаркаши Вашингтона савладали су екипу Атланте са 114:107, а на домаћем терену је победио и Голден стејт против Портланда са 121:109 у првим мечевима четвртфинала Западне конференције НБА лиге. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару