Јута изненадила Клиперсе, убедљиви Сан Антонио

У наставку прве рунде плеј-оф дуела Сан Антонио је убедљиво савладао Мемфис са 111:82 уз сјајну игру Каваји Ленарда, а Јута је на гостовању изненадила Клиперсе са 97:95. Иако су на самом старту утакмице због повреде остали без Рудија Гобера,вођство тима преузео је Џо Џонсон и донео победу Јути кошем уз звук сирене.

Мемфис је одлично ушао у дуел са Сан Антониом и повео у првој четвртини запретивши да приреди изненађење на гостовању, али су домаћини у наставку успели да преокрену резултат и однесу убедљиву победу највише захваљујући разиграном Каваји Ленарду.

Већ у првој утакмици са 32 постигнута поена изједначило је свој најбољи учинак у плеј-офу, а одлично су га пратили Ламаркус Олдриџ са 20 поена и шест скокова и Тони Паркер са 18 поена.

У Мемфису најефикаснији је био Марк Гасол са такође 32 поена уз пет скокова и по две асистенције и блокаде, али га остатак тима није пратио у ефикасности па су претрпели први пораз.

У последњој утакмици вечери Јута је у Лос Анђелесу приредила изненађење савладавши Клиперсе са 97:95, упркос повреди једног од својих кључни играча Рудија Гобера, који је искренуо колено на самом старту утакмице.

Место вође тима је пеузео Џо Џонсон а гости су повели од самог почетка меча и одржавали минималну разлику до самог краја да би, кошем уз звук сирене, Џонсон обезбедио победу.

Џонсон је утакмицу завршио са 21 поеном као најефикаснији у победничком тиму, а пратили су га Гордон Хејворд са 19 уз десет скокова, Џорџ Хил са 16 и Дерик Фејворс са 15 поена и шест ухваћених лопти.

Клиперсима није помогло ни то што су Блејк Грифин са 26 и Крис Пол са 25 поена били најефикаснији играчи меча, а Деандре Џордан остварио и дабл-дабл учинак са десет поена и 15 скокова.

У првим синоћним утакмицама бранилац трофеја НБА лиге, екипа Кливленд кавалирса, савладала је екипу Индијане са 109:108 у првом мечу, прве рунде плеј-офа источне конференције. А Милвоки је на гостовању надиграо Торонто са 97:83. 

Резултати синоћних утакмица:

Торонто - Милвоки 83:97
Сан Антонио - Мемфис 111:82
Л.А. Клиперс - Јута 95:97
Кливленд - Индијана 109:108 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару