Читај ми!

Драматичне победе Мајамија, Вашингтона и Портланда, солидан Марјановић

У узбудљивој ноћи НБА кошарке најдраматичније завршнице одигране у чак три дуела. Мајами је на домаћем терену у мечу са Кливлендом победио после продужетка са 124:121, Вашингтон је на гостовању изборио победу у дуелу са Детроитом 105:101, уз солидну игру Бобана Марјановића, а Портланд је савладао Сан Антонио са 99:98, уз сјајну игру Шабаза Непира, и обезбедио осму позицију, која води у плеј-оф.

Кливленд је на гостовању у Мајамију самоуверено ушао у дуел и водио током целог меча, тако да су домаћини морали добро да се помуче и изборе продужетак, а потом начине и резултатски обрт за победу која је била неизвесна до последње секунде.

Вајдсајд и Џонсон су предводили победнички тим са 23 и 24 поена, али су по учинку били знатно слабији од супарничког тандема Вилијамс – Лав, који су убацили 35 и 25 поена.

Мајамију је ово била драгоцена победа у ривалству са Чикагом за осму позицију на табели, која води у плеј-оф.

Чикаго је са једнаким бројем победа засада задржао ту позицију јер је више него убедљиво савладао Орландо са великом разликом – 122:75.

Чак шест играча домаће екипе имало је двоцифрен шутерски учинак, а предводили су их Лопез и Батлер са 18 и 17 поена.

У нерасположеном Орланду најефикаснији су били Фурније и Вучевић са по 14 поена.

Драматична завршница одиграна је и у дуелу Детроита и Вашингтона, али су гости успели да сачувају минималну предност коју су одржавали током целе утакмице за коначних 105:101.

Наш интернационалац Бобан Марјановић у игри је провео нешто мање од двадесет минута и имао солидан учинак од 8 поена и 8 скокова. Најефикаснији у Детроиту био је Харис са 22 поена, 5 скокова и две асистенције, а пратио га је Смит са 16 поена.

Тим победника предводио је Бејл са 33, а пратио га је Морис са 20 поена.

Трећу драматичну завршницу одиграо је Портланд у дуелу са Сан Антонијем и са 99:98 однео значајну победу која га води у плеј-оф.

Играч одлуке и најкориснији играч меча био је Шабаз Непир, који је меч завршио са 32 поена, 6 скокова и 5 асистенција, а пратио га је Тарнер са 16 поена.

У тиму Сан Антонија Леонард је убацио 18, Паркер и Олдриџ по 12, али то није било довољно да пониште Непиров учинак.

У осталим утакмицама Јута је приредила изненађење победивши на гостовању тим Голден стејта са 105:99 и прекинула победнички низ "ратника" после 14 мечева, Индијана је на гостовању савладала Филаделфију са 120:111, Бостон је на домаћем терену надиграо Бруклин са 114:105, Милвоки је поразио Шарлот са 89:79, а ЛА клиперси су декласирали Хјустон са 125:96.

Резултати утакмица:

Филаделфија - Индијана 111:120
Бостон - Бруклин 114:105
Мајами - Кливленд 124:121(продужетак)
Чикаго - Орландо 122:75
Детроит - Вашингтон 101:105
Милвоки - Шарлот 89:79
Портланд - Сан Антонио 99:98
Голден стејт - Јута 99:105
ЛА Клиперс - Хјустон 125:96 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару