Читај ми!

Радоњић: Да финале почнемо победом

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да су његова екипа и Цедевита заслужено у финалу Јадранске лиге и да ће црвено-бели дати све од себе да финалну серију почну победом.

"Јасна је важност финала, причало се пуно о томе од почетка сезоне и када је било потребно. Знамо шта нам је приоритет ове сезоне, то је освајање АБА лиге. Реално је да Цедевита и ми будемо у финалу. Цедевита је направљена да се врати у Евролигу, има квалитет и искуство. Има и унутрушању добру игру, као и спољне играче. Надоместили су изостанак Рајана Ботрајта против Партизана и показали су да могу јако добро да играју без њега, што ни мало није лако", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Финална серија Јадранске лиге почиње сутра утакмицом у Београду од 19.00. Друга је на програму у уторак, а потом се серија сели у Загреб. Шампион регионалног такмичења постаће екипа која прва стигне до три победе.

"Без обзира на то што играмо без Стефана Јовића и ритам такав какав јесте, а није хуман уопште, распоред је једини могућ. Можемо и покушаћемо, фокусирани смо на први меч, да дамо све од себе да победимо", рекао је Радоњић.

Он се нада да ће његова екипа, осим изостанка Јовића, бити комплетна.

"Приморани смо дневно да пратимо те околности. Јовић не игра, то се зна од раније, видећемо на дан утакмице какво ће стање бити осталих. Не смем да размишљам другачије, надам се да ћемо бити комплетни. Ови напори, не само у последње време, већ дуже времена, сигурно да остављају траг. Без обзира на то, тим који буде изашао мора да има јасну идеју и жељу", рекао је Радоњић.

Проблеме с повредама има и Цедевита која неће моћи да рачуна на Рајана Боутрајта и Марка Араповића, али и тренера Вељка Мршића.

"Свако има своје проблеме... И ми и они смо ослабљени, али идемо да играмо за првака АБА лиге и да видимо ко ће у Евролигу следеће сезоне. Најлепше би било да смо сви здрави и комплетни, и да је Вељко Мршић на њиховој клупи. Колико је коме тешко, мислим да је тренерима најтеже, што је нормално, свако има своју муку", рекао је Радоњић.

И кошаркаш Звезде Лука Митровић рекао је да се нада да ће његова екипа финале почети победом.

"Дошли смо до самог краја, следи велико финале. Знамо колико значи финале и шта доноси. То нам је био приоритет, драго ми је да смо га испунили и сада је пред нама други циљ - освајање АБА лиге", рекао је Митровић.

"Биће тешко. Мечеви Звезде и Цедевите су увек занимљиви. Прижељкујем наше добро здравље и да дамо све од себе, да одбранимо домаћи терен и отворимо финалну серију победом", додао је он.

Тренер Цедевите Вељко Мршић је навео да здравствена ситуација у екипи није иделана, као и да нико у тиму не осећа притисак.

"Желим да честитам Звезди на одличној сезони, играли су изнад свих очекивања. Мало су пали у последње време, али то не може пореметити мој утисак о томе како су играли. Били су пример свима, па и нама... Ми ћемо дати све од себе да освојимо АБА лигу", рекао је Мршић.

"Немамо никакав притисак, јер играмо против једне од најбољих екипа у Европи. Истина да смо увек ту за титулу и Евролигу", додао је Мршић.

Кошаркаш Цедевите Лука Бабић рекао је да су београдска и загребачка екипа заслужено у финалу.

"Очекивано и заслужено финале, показали смо највише ове сезоне. Једва чекамо да почне, то су утакмице за које радимо целе сезоне. Чека нас паклена недеља. Недостајаће нам два играча и тренер, али се надамо да се то на терену неће видети. Нека све прође у фер и коректној атмосфери, и нека бољи победи", рекао је Бабић.

Почетак конференције за новинаре у београдском хотелу "Краун Плаза" каснио је јер се екипа из Загреба задржала на граничном прелазу.

"Извињавамо се због кашњења. Била је гужва на граници, а потом смо морали и да успоримо јер нас је зауставила полиција и затражила да поштујемо прописе", рекао је Мршић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару