Читај ми!

Дарушафака срушила Звездин сан о четвртфиналу

Кошаркаши Црвене звезде неће играти четвртфинале Евролиге, пошто су у мечу последњег кола лигашког дела у Истанбулу изгубили од директног конкурента Дарушафаке са 78:62. Турски тим почео меч серијом од 10:0, што се испоставило кључним за коначан исход утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да се пласирају у четвртфинале Евролиге, пошто су у Истанбулу изгубили од Дарушафаке са 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13), у 30, последњем колу лигашког дела такмичења.

Звезда и Дарушафака после ове утакмице имају по 16 победа, али турски тим иде даље због бољег учинка у међусобним сусретима, пошто је славио и у Београду.

Домаћи су меч почели серијом 10:0, што је у великој мери одредило даљи ток сусрета. Ипак, Звезда је и поред тога имала шансу за преокрет, пошто је у финишу треће четвртине стигла до три поена заостатка.

Међутим, црвено-бели су катастрофално шутирали за три поена (1/16), што је још један од главних узрока пораза у Истанбулу.

Најефикаснији у Звезди био је Огњен Кузмић са 14 поена и шест скокова. Чарлс Џенкинс постигао је 12, а Марко Симоновић 10 поена, док је Немања Дангубић додао девет.

Дарушафаку је до победе предводио Бред Вонамејкер са 22 поена.

Звезду у понедељак чека почетак финала плеј-офа Јадранске лиге.

Овако је протекао меч у Истанбулу:

20.40 – Крај меча, Дарушафака је савладала Звезду са 78:62 и пласирала се у четвртфинале Евролиге.

20.28 – Ушли смо у последњих пет минута игре, а домаћи воде са 66:55.

Превише прилика је пропустила Звезда да уђе у егал меч, што кажњава Вонамејкер и поново доноси својој екипи двоцифрену предност. 

20.17 – После три четвртине, Дарушафака води са 55:49.

Одична игра Звезде у одбрани донела је резултата. У нападу се пробудио и Кузмић, па су црвено-бели у финишу треће деонице имали и напад за изједначење. Ова утакмица је далеко од готове.

20.08 – Средина игре у трећој четвртини, Дарушафака води са 50:41.

Екипе играју у серијама. Домаћи су још једном имали 15 поена предности, али се Звезда враћа у игру. Нејт Волтерс погађа прву тројку за госте на мечу.

20.00 – Настављен је меч у "Фолксваген арени".

19.45 – Полувреме, Дарушафака – Црвена звезда 43:32.

Ухватила је Звезда ритам, али домаћи тројкама одржавају двоцифрену предност. Вонамејкер је најефикаснији на мечу са 12 поена, Клајбурн има десет. На другој страни истакао се Симоновић са 10 поена, Дангубић је скупио седам.

Домаћи шутирају тројке 6/16, док црвено-бели нису постигли ниједну из шест покушаја. Звезда има две изгубљене лопте више, док је у већини статистичких категорија боља од противника.

19.31 – Средина игре у другој деоници, Дарушафака води са 36:21.

Клајбурн и Вонамејкер постигли су по десет поена, на другој страни Кузмић има шест, Дангубић и Симоновић по пет.

19.26 – За сада одлично шутерско вече домаће екипе, која води са 32:18.

Клајбурн и Вонамејкер изгледају незаустављиво, док се још чека да неко у црвено-белом дресу "повуче" екипу. 

19.19 – После првих 10 минута игре, Дарушафака води са 25:14.

Неколико отворених тројки погодили су домаћи, Звезда без поготка за три поена. Дарушафака води захваљујући почетној серији од 10:0, после чега су црвено-бели ухватили прикључак.

19.10 – Средина игре у првој четвртини, Дарушафака против Звезде води са 17:9.

19.04 – Турска екипа почиње меч серијом од 8:0, Дејан Радоњић тражи први тајм-аут.

19.00 – Почео је меч у Истанбулу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару