Фенербахче победио Барселону, рекорд Навара

Кошаркаши Фенербахчеа победили су после продужетка на свом терену у Истанбулу Барселону са 68:65 (11:15, 19:16, 14:15,14:12, 10:7), у утакмици последњег, 30. кола Евролиге.

Најбољи у екипи Фенерхчеа био је Богдан Богдановић, са 15 поена, пет скокова, три асистенције и четири украдене лопте. Никола Калинић постигао је 13 поена, Костас Слукас 10, а Екпе Јудо девет поена и 15 скокова.

У екипи Барселоне најефикаснији је био Тајрис Рајс са 19 поена, а Виктор Клавер постигао је 15. Хуан Карлос Наваро утакмицу је завршио са четири поена, што му је било довољно да уђе у историју Евролиге, пошто је постигао више од 4.000 поена у том такмичењу.

Богдановић је постигао последњих пет поена за Фенербахче у регуларном делу, а прилику за победу шпанског тима пропустио је Рајс, када је у последњем нападу промашио "двојку", па је меч одлучен после продужетка.

Продужетак је почео "тројкама" Петерија Копонена и Богдановића, а српски кошаркаш је продужетку постигао пет поена. Победу екипи Жељка Обрадовића донео је Слукас пошто је убацио три од четири слободна бацања.

Фенербахче је тренутно пети на табели са 18 победа и 12 пораза, али после завршетка свих утакмица 30. кола, такмичење би могао да заврши и на седмом месту. Барселона је 11. на листи са 12 победа и 18 пораза.

У утакмици без већег такмичарског значаја Галатасарај је у Немачкој победио домаћи Бамберг са 84:79 (20:23, 23:22, 15:18, 26:16).

Синан Гулер предводио је Галатасарај са 17 поена, док је са друге стране Николо Мели такође постигао 17 поена.

Галатасарај је такмичење завршио скором од 11 победа и 19 пораза, а Бамберг са 10 победа и 20 пораза.

Панатинаикос обезбедио четврто место

Кошаркаши Панатинаикоса победили су на гостујућем терену у Тел Авиву Макаби са 81:61 (20:26, 16:12, 31:12, 18:7), и обезбедили четврто место на табели и предност домаћег терена у четвртфиналу.

Најефикаснији у грчком тиму био је Мајк Џејмс са 17 поена, пет скокова и седам асистенција. Крис Синглтон постигао је 13 поена, уз осам скокова и шест украдених лопти, док је Ник Калатес додао 12 поена.

У екипи Макабија Виктор Руд постигао је 17 поена, а Џо Александер 14.

Панатинаикос има скор од 19 победа и 11 пораза и четврти је на табели, што му је донело предност домаћег терена у плеј-офу. Макаби је такмичење завршио са 10 победа и 20 пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару