Читај ми!

„Ратници“ и Кливленд обезбедили плеј-оф, Лејкерси изненадили Сан Антонио

Протекла ноћ у НБА лиги обиловала је драматичним преокретима и пресудним мечевима. Голден стејт је савладао Феникс са 120:111 и обезбедио предност домаћег терена у плеј-офу, јер је Сан Антонио неочекивано поражен од Лос Анђелес лејкерса са 102:95 на домаћем терену. А у директном окршају за прво место на Истоку, Кливленд је као гост убедљиво победио Бостон са 114:91. Торонто после драматичног преокрета савладао Детроит са 105:102.

Кошаркаши Голден стејта трећу годину у низу завршили су на првом месту регуларног тока сезоне, након што су победили у Фениксу са 120:111, највише захваљујући Стефону Карију.

Стеф Кари је "ратницима" обезбедио победу са 42 поена, 11 асистенција и пет скокова, а истакао се и Клеј Томпсон са 22 поена.

"Ратници" су већ у првој четвртини обезбедили скоро недостижну предност, коју су домаћини покушали да сустигну одличном игром у наставку, али нису успели да начине преокрет.

Феникс је предводио Девон Букер са 21 поеном и пет асистенција, а пратили су га Тајлер Џулис са 20, Џеред Дадли са 19 и Алан Вилијамс са 16 поена и 17 скокова.

Лејкерси су после осам утакмица коначно савладали Сан Антонио и то на њиховом терену.

Јунак вечери био је Тајлер Енис, који је као замена за повређеног Деанђела Вилијамса убацио 19 поена и имао шест асистенција.

Пратили су га Џордан Кларксон са 17 поена и шест скокова, Лери Ненс Џуниор са 15 поена и девет ухваћених лопти и Џулијус Рендл са 11 поена, осам скокова и три асистенције.

У пораженој екипи домаћина најефикаснији са по 14 поена били су Тони Паркер и Дејвис Бертанс, док су по 11 додали Кајл Андерсон и Кавај Ленард, који је на паркету провео свега 14 минута.

На Истоку је челну позицију конференције преузео актуелни шампион Кливленд у директном судару у Бостону 114:91 на крилима Леброна Џејмса, који је био најефикаснији играч са 36 поена, 10 ухваћених лопти и шест асистенција.

Цео победнички тим је имао двоцифрен учинак, а Џејмса је најбоље пратио Кајри Ирвинг са 19 поена и пет асистенција. Кевин Лав је убацио 15 поена уз 16 скокова, 12 је додао Џеј-Ар Смит, док је 11 убацио Ченинг Фрај, уз осам скокова.

У Бостону је најефикаснији био Ајзеа Томас са 26 поена, шест асистенција и четири скока, а пратили су га Џае Краудер са 13 поена и Кели Олињик и Ал Хорфорд са по 12 поена.

Четири утакмице пре краја Кавси имају победу више од Селтикса и бољи међусобни скор, па је извесно да ће имати предност домаћег терена у плеј-офу Истока.

Хјустон је сигурном игром однео победу над Денвером са 110:104 водећи током целе утакмице, а нашег Николу Јокића није најбоље служио шут, иако је остварио свој 37. двоструки двоцифрени учинак са 12 поена, 19 скокова и девет асистенција.

Наш интернационалац Бобан Марјановић опет није учествовао у драматичном дуелу Детроита и Торонта, који су гости добили са 105:102 после драматичног преокрета.

Кајл Лаури, који се вратио у игру после 18 утакмица паузе због повреде зглоба, предводио је Торонто до великог преокрета са 27 поена и десет асистенција.

Пратили су га Јонас Валанчунас са 19, Кори Џозеф са 15 и Демар Дерозан са 12 поена и десет асистенција.

У екипи Детроита најефикаснији је био Иш Смит са 16 поена уз шест асистенција, 15 је додао Маркус Морис, 12 је убацио Арон Бејнс уз седам ухваћених лопти, док је Андре Драмонд меч завршио са 11 поена и 14 скокова

У последњем синоћном мечу, Лос Анђелес клиперси су са 112:101 победили Далас. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару