Читај ми!

Победе Денвера и Бруклина на гостовањима и рекорд Вестбрука

У бурној ноћи НБА кошарке, током које је одиграно једанаест дуела, доминирале су домаће екипе јер су на гостовањима славиле само екипе Бруклина у дуелу са Филаделфијом 141:118 и Денвера са Њу Орлеансом 134:131. Најдраматичнију завршницу после продужетка добио је Сан Антонио у дуелу са Мемфисом 95:89, док у осталим дуелима није било већих дилема и неизвесности о победнику. Расел Вестбрук остварио 41. "трипл-дабл" учинак у сезони и изједначио рекорд Оскара Робертсона из сезоне 1961-1962.

Иако је Сан Антонио током целе утакмице са Мемфисом одржавао минималну предност, у самом финишу током последњег минута игре гости су успели не само да изједначе већ и да поведу, па су домаћини морали да се изборе за изједначење на 84:84 у поеледњој секунди и изборе продужетак јер Зак Рендолф није успео да реализује покушај за тројку уз звук сирене.

У продужетку већ није било неизвесности јер су домаћини са неколико тројки и одличном одбраном обезбедили предност коју су само увећавали до краја меча.

Победнички тим Сан Антонија предводио је Каваји Леонард са 32 поена уз 12 скокова и 4 асистенције, а пратили су га Олдриџ са 15 и Пол Гасол са 12 поена и 11 скокова.

Мемфис су предводили Конли и Рандолф са 19 и 18 поена, а пратио их је Марк Гасол са 11поена.

Друга драматилна завршница одиграна је у Њу Орлеансу, а добио ју је гостујући Денвер са 134:131 захваљујући и одличној игри нашег Николе Јокића који је остварио свој 33. двосруки двоцифрен учинак у сезони.

Овом победом Денвер је побољшао своје шансе у дуелу са Портландом у борби за осму позицију на табели која води у плеј-оф. Тренутно Јокићев тим има само једну победу мање од свог конкурента.

Оклахома је на свом терену победила Милвоки са 110:79, а утакмицу је обележио кошаркаш победничког тима Расел Вестбрук, који је остварио 41. "трипл-дабл" учинак у сезони и изједначио рекорд Оскара Робертсона из сезоне 1961-1962.

Вестбрук је остварио седми узастопни "трипл-дабл", а утакмицу је завршио са 12 поена, 13 скокова и 13 асистенција. Он је до "трипл-дабла" дошао девет минута и 17 секунди пре краја треће четвртине, када је асистирао Тају Гибсону. Навијачи су му дуго после те асистенције узвикивали "МВП" и поздрављали овацијама.

Вестбрук у предстојећој утакмици против Мемфиса може да постави нови рекорд. Он се по броју "трипл-даблова" у каријери, 78, изједначио на четвртом месту вечне листе са Вилтом Чембрленом. У екипи Милвокија најефикаснији је био Мајкл Бизли са 14 поеном.

Голден Стејт је победио Минесоту са 121:107 и остварио 12. узастопну победу. Вориорсе је предводио Клеј Томпсон са 41 поеном и то је била његова 10. утакмица у којој је постигао најмање 40 поена. Стефен Кари у победи је учествовао са 19 поена и девет асистенција.

Голден Стејт би могао да освоји прво место у Западној конференцији пред плеј-оф, ако у наредној утакмици победи Финикс, а Сан Антонио изгубио од Лос Анђелес Лејкерса.
У екипи Минесоте Енрду Вигинс био је најефикаснији са 24 поена.

Кливленд је победио Орландо са 122:102 и изједначио се са Бостоном на првом месту на табели Источне конференције. Кевин Лав био је најефикаснији у екипи актуелног шампиона са 28 поена и 11 скокова, док је Кајри Ирвинг додао 24 поена. Леброн Џејмс остварио је "трипл-дабл" учинак са 18 поена, 11 скокова и 11 асистенција.

Кавалирси ће у наредној утакмици играти против Бостона за прво место Источне конференције и предност домаћег терена.

У екипи Орланда, која је претрпела пети узастопни пораз, најефикаснији је био Еван Фурније са 21 поеном.

Индијана је победила Торонто са 108:90 и прекинула низ од четири пораза, Бруклин је победио Филаделфију са 141:118, док је Шарлот изгубио од Вашингтона са 111:118 и угрозио шансе за плеј-оф. Њујорк је победио Чикаго са 100:91 и прекинуо његов низ од четири победе.

У последњем мечу вечери између Сакрамента и Даласа средином утакнице учинило се да ће гости приредити изненађење јер су у финиш утакмице ушли са предношћу, али су домаћини у последњој четвртини серијом тројки распршили њихове наде и однели победу са 98:87.

Интересантно је да су чак шесторица играча победничког тима имала двоцифрен шутерски учинак, а предводио их је Меклемор са 22 поена, док су им се у пораженом Даласу само тројица играча придружила на листи. Брусино је убацио 13 а Барнс и Повел по 11 поена.

Остали резултати:
Филаделфија - Бруклин 118:141
Вашингтон - Шарлот 118:111
Кливленд – Орландо 122:102
Индијана - Торонто 108:90
Њујорк - Чикаго 100:91
Сан Антонио - Мемфис 95:89
Голден Стејт - Минесота 121:107
Сакраменто - Далас 98:87 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару