Радоњић: Нема опуштања

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је после вечерашње победе против Будућности да је његова екипа одиграла много бољу утакмицу него у Подгорици, као и да нема опуштања након пласмана у финале Јадранске лиге.

"Знали смо да ће данас бити посебно тешко, како због квалитетне екипе Будућности, тако и због наше тешке серије мечева. Будућност је одиграла одличан меч у Подгорици и ми смо морали да будемо пуно, пуно бољи него тада да бисмо дошли до победе", рекао је Радоњић новинарима после утакмице у Железнику.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Јадранске лиге, пошто су вечерас у Железнику победили Будућност са 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8) у трећој, одлучујућој утакмици полуфиналне серије плеј-офа.

"Честитке играчима, али хвала и навијачима који су дошли да нам помогну да изборимо пласман у финале. Читаве сезоне смо се жестоко борили за предност домаћег терена, јер смо били свесни да ће бити знатно теже у плеј-офу него током регуларног тока сезоне", рекао је Радоњић.

Упитан да ли је његова екипа осетила олакшање пласманом у финале Јадранске лиге, Радоњић је казао да није и да "тај термин не постоји у екипи".

Он је додао да је поред малог пада концентрације у другој четвртини екипа одиграла добар меч.

"Кренули смо добро у меч. Концентрисаном игром, градили смо резултат, али је дошло до малог пада у другој, они су се вратили... Ипак, у трећој смо одиграли солидну одбрану, али смо били изузетно шутерски расположени и направили смо велику разлику", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је још једном поновио да његовој екипи предстоји напоран ритам утакмица.

"Иде нам напоран, изазован и тежак период. Трудићемо се да будемо добри", закључио је он.

Кошаркаш Милко Бјелица рекао је да су црвено-бели концентрисаном игром дошли до победе и пласмана у финале.

"Одиграли смо доста квалитетније него у Подгорици и разлика је била евидентна. Одиграли смо концентрисаније у нападу и миц по миц градили смо предност која је на крају била убедљива. Честитам Будућности на коректној борби и желим им све најбоље у њиховом првенству", рекао је Бјелица.

Тренер Будућности Илијас Зурос сматра да је Црвена звезда заслужила да се пласира у финале Јадранске лиге, односно да је на паркету показала да више жели финале од његове екипе.

"Честитам Звезди, заслужили су да иду у финале, с обзиром на то како су играли данас. Желели су то финале много више и то су показали на паркету. Без обзира што смо изгубили, желим да честитам мојим играчима. Недостатак концентрације у трећој и четвртој четвртини... Дали смо могућност Звезди за додатно самопоуздање и да развије игру. Ово би требало да буде велика лекција за моје младе играче, али и за тим да ради врло напорно како би био бољи следеће сезоне", рекао је Зурос и пожелео "све најбоље Звезди и Дејану Радоњићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару