Читај ми!

Силна Звезда у финалу АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су сјајан трећи меч полуфиналне серије АБА лиге и победом од 82:59 над екипом подгоричке Будућности обезбедили пласман у финале и прилику да бране титулу у регионалном такмичењу.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Јадранске лиге, пошто су у Железнику победили Будућност са 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8) у трећој, одлучујућој утакмици полуфиналне серије.

Звезда је у првом мечу победила са 82:67, а потом је Будућност у Подгорици славила победу резултатом 63:57, изједначивши на 1:1.

Црвено-бели ће за одбрану титиле и за пласман у Евролигу играти против Цедевите, која је била боља од Партизана, такође после три меча. Први меч финала је на програму 10. априла, а игра се на три победе, по систему 2-2-1.

Најефикаснији у победничком тиму био је Чарлс Џенкинс са 17 поена, Марко Симоновић је додао 14, а Огњен Кузмић поен мање, уз десет скокова. У редовима Будућности најбољи су били Борис Савовић и Џеј Ар Рејнолдс са по 16 поена.

Будућност је на почетку меча повела са 8:5, али су црвено-бели након тога серијом 13:0 преокренули резултат и стигли до двоцифрене предности (18:8). После више од пет минута без поена, Рејнолдс је погодио тројку и прекинуо серију Звезде.

На први одмор се отишло са шест поена предности за Звезду, али је Будућност серијом од 8:0 на крају прве и почетком друге деонице стигла до изједначења (21:21).

Гудурић је тројком зауставио серију Будућности, након чега су изабраници Дејана Радоњића чували предност, која је на крају првих 20 минута износила шест поена (35:29).

Звезда је на почетку треће четвртине врло брзо вратила максималних десет поена предности, а потом је ту предност само увећавала.

Црвено-белима је "помогао" и Борис Савовић, који је зарадио техничку грешку. Са шест везаних поена Симоновића Звезда је отишла на 16 поена предности.

Рејнолдс је после нешто више од три минута игре у трећој четвртини погодио тројку, односно прве поене Будућности у тој четвртини, али Американац није имао опипљиву подршку саиграча. Џенкинс и Симоновић су након тога били прецизни за три поена, за великих плус 20 за Звезду (53:33).

Звезда је у једном моменту имала и 23 поена предности, а у последњу деоницу ушла је са плус 16.

Црвено-бели су у последњој четвртини контролисали резултат и нису дозволили Будућности да им се примакне и врати у меч, који се већ био претворио у формалност.

Атмосфера у дворани у Железнику била је изузетно напета, али нереда није било. Подршка са трибина била је изузетно гласна, толико да је подсећала на евролигашке мечеве.

Навијачи Звезде су у трећој четвртини једном приликом дрмали кош када је Рејнолдс изводио слободно бацање, али се након упозорења спикера то више није понављало. Такође су и вређали кошаркаша гостију Немању Гордића, јер је овај некада носио дрес Партизана.

Овако је текао меч:

20.51 – Меч је завршен. Највећа предност црвено-белих уједно је и коначан резултат (82:59).

20.31 – Звезда добија трећу четвртину са десет разлике (32:22) и са предношћу од 67:51 изразито је близу пласману у финале регионалне лиге.

20.23 – Црвено-бели доминирају у Железнику и сигурно иду ка финалу регионалног такмичења. Оваквих напада је било доста у трећој деоници (у којој је београдски тим имао предност и од 22 поена)...

19.49 – Црвена звезда води на полувремену резултатом 35:29.

19.21 – Након десет минута кошарке у трећем мечу полуфинала АБА лиге, Црвена звезда води против подгоричке Будућности резултатом 21:15.

18.20 – Сат времена пре почетка утакмице, навијачи Црвене звезде испунили су халу у Железнику (капацитет 3.000) до последњег места.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару