Радоњић: Наша предност треба да буде боља игра

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да би предност његове екипе у сутрашњој утакмици против Будућности требало да буде "боља игра и одличан амбијент" у дворани ФМП-а у Железнику.

"Наша предност у сутрашњем мечу би требало да буде боља игра од Будућности, али и одличан амбијент. Свесни смо чињенице важности меча. Имали смо ових година доста сличних ситуација и велика већина играча је била присутна", рекао је Радоњић новинарима на Малом Калемегдану.

Звезда ће сутра у дворани ФМП-а у Железнику дочекати Будућност у трећој утакмици полуфинала плеј-офа Јадранске лиге.

"Сутра нас чека трећи полуфинални дуел против Будућности, која је у ритму таквом да из недеље у недељу игра против Црвене звезде. Сутра ће бити четврти пут да играју узастопно против нас и то им омогућава да могу да се одморе и припреме за дуеле против нас", рекао је Радоњић.

Он је оценио да су Подгоричани у претходном дуелу против Звезде "показали квалитет" и да су, захваљујући чврстој и доброј игри, успели да дођу до тријумфа.

"Показали су квалитетну реакцију на одлазак Маркуса Вилијамса. Све то нам указује да морамо добром игром доћи до победе. Морамо да будемо значајно квалитетнији у односу на прошли дуел. Морамо добром, одговорном и концентрисаном игром да дођемо до победе и пласмана у финале. Неће бити лако, Будућност долази мотивисана у Београд и потребно је да будемо на висини задатка", казао је тренер Звезде.

Он је рекао да је плејмејкер Стефан Јовић отишао у Минхен код "једног од најбољих лекара" за ту врсту повреде и да би у Београд по програму требало да се врати 10. априла.

"Јовић неће играти, као ни против Дарушафаке. Дугујем велику захвалност селектору (Александру) Ђорђевићу, (Светиславу) Карију Пешићу у Марку Пешићу. Верујем да ће по повратку бити у стању да помогне тиму, јер ипак имамо још доста да играмо", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић верује да су меч против Уникса и победа допринеи повећању самопоуздања, као и да је екипа енергетски у бољем стању него пред меч у Подгорици.

Утакмица између Црвене звезде и Будућности играће се сутра од 19.00 у Железнику, а победник дуела пласираће се у финале Јадранске лиге у ком ће играти против Цедевите, која је у полуфиналу била боља од Партизана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару