Читај ми!

Драматична победа Чикага, Портланд све ближи плеј-офу

Протекле ноћи у НБА лиги у победама су доминирале домаће екипе, само је тим Сакрамента успео на гостовању да савлада Минесоту са 123:117. Славље на гостовању је за мало измакло Атланти, јер је Џими Батлер успео да начини преокрет у финишу утакмице и Чикагу донесе победу са 106:104. Портланд је био убедљиво сигуран на свом терену и после победе над Финиксом са 130:117 има три победе предности у дуелу са Денвером за пласман у плеј-оф. У новом градском дербију у Лос Анђелесу Клиперси су поново надиграли Лејкерсе овај пут са 115:104, а Бруклин је био бољи од Орланда 121:111.

У најдраматичнијој завршници вечери Чикаго је, после резултатског преокрета, савладао Атланту са 106:104 захваљујући сјајној игри Џимија Батлера који је и решио победника ускористивши оба слободна бацања на крају утакмице.

Гостујући тим Атланте је водио током целе утакмице и када се учинило да ће однети победу, два минута пре краја Батлер је одиграо три кључна напада одлуке. Првоје тројком донео изједначење на 102:102, онда поново изједначио на 104:104, да би на шуту у истеку времена био фаулиран и добио слободна бацања која је претворио у победу.

Батлер је утакмицу завршио као најефикаснији играч са 33 поена, 8 асистенција и 5 скокова а пратио га је Рондо са 25 поена, 11 скокова и 6 асистенција.

У тиму Атланте најефикаснији Шредер је имао 29 поена, а пратио га је Хардвеј са 20 поена и по 5 скокова и асистенција.

Портланд је у дуелу са Финиксом готово рутински наставио серију победа,обезбедивши и трећу победу предности у дуелу са Денвером за освајање осме позиције која води у плеј-оф.

Предвођени тандемом Лиларда и Мекалума, повели су од самог почетка утакмице и одржавали предност до коначних 130:117.

Лилард је утакмицу завршио са 31, а Мекалум са 29 поена док су обојица имали по 7 асистенција и 5 скокова.

У тиму Феникса су им донекле парирали Девин Букер са 31 и Верн са 25 поена, али то није било довољно да се избегне пораз

Портланд је играо без повређеног центра Јусуфа Нуркића, који ће због повреде ноге пропустити све утакмице до краја лигашког дела сезоне.

Резултати утакмица:

Минесота - Сакраменто 117:123
Портланд - Финикс 130:117
Бруклин - Орландо 121:111
Чикаго - Атланта 106:104
Л.А. Клиперс - Л.А. Лејкерс 115:104

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару