Читај ми!

Денвер све даље од плеј-офа, Јокић одличан

Уз добру игру нашег интернационалца Николе Јокића, Денвер резултатом 122:113 поражен у дуелу са Портландом, директним супарником у борби за позицију која води у плеј-оф. Од екипа домаћина, протекле ноћи у НБА лиги само још тим Атланте славио победу – над Фениксом са 95:91. У драматичним завршницама на гостовањима, Минесота однела победу над Индијаном од 115:114, а Мајами над Детроитом – 97:96. Без већих проблема Голден Стејт надиграо Хјустон резултатом 113:106, Вашингтон Лејкерсе са 119:108, а Филаделфија Бруклин са 106:101.

Денвер је у дуел са Портландом ушао сигурно и повео у првој четвртини, али су домаћини успели да начине тактички и резултатски преокрет да би у последњу четвртину ушли са двоцифреном предношћу, коју су без већих проблема сачували за победу којом су све ближи плеј-офу.

Портланд су до победе предводили Си-Џеј Макалум, са 39 поена, пет скокова и три асистенције, и Јусуф Нуркић, који је остварио једну од најбољих, ако не и најбољу игру досада, забележивши 33 поена (12/15 за два), 16 ухваћених лопти, три блокаде и две асистеније.

У тиму Денвера најефикаснији је био Џамир Нелсон са 23 поена, уз четири асистенције, а Гери Херис је додао 19 поена.

Наш Никола Јокић меч је завршио са 17 поена и по осам скокова и асистенција, уз две блокаде, за 36 минута игре.

Портланд тренутно, осам кола пре краја регуларног дела, има победу више од Денвера, али и бољи међусобни скор од 3:1.

Протекле ноћи домаће екипе нису имале много среће, јер је од екипа домаћина славио само још тим Атланте над Фениксом 95:91.

Најдраматичније завршнице одигране су у дуелима Минесоте са Индијаном и Мајамија са Детроитом.

Минесота је на гостовању однела победу над Индијаном са 115:114, иако је домаћа екипа, после неколико резултатских обрта, у завршницу меча ушла са минималном предношћу.

Индијана је водила са 2 поена када је у последњем нападу Минесоте, 3 секунде пре краја, фаулиран Рики Рубио и постао играч одлуке. Убацио је сва три слободна бацање за 115:114, а домаћини нису успели да последњи напад искористе за преокрет.

Рики Рубио је, са 21 поеном, 10 асистенција и 5 скокова, био други по ефикасности у победничком тиму иза Таунса који је убацио 37 поена уз 12 скокова и једну асистенцију.

У тиму Индијане најефикаснији је био Пол Џорџ, такође са 37 поена, али то није било довољно да се избегне пораз.

Меч Мајамија и Детроита био је још драматичнији јер је обиловао резултатским обртима до самог финиша утакмице, а гости су однели победу у последњој секунди кошем Вајтсајда.

Иако је био играч одлуке, Вајтсајд је утакмицу завршио са 17 поена као други по ефикасности, иза Милета Драгића, који је остварио 28 поена и по 4 скока и асистенције.

У пораженом Детроиту најефикаснији је био Колдвел Поуп са 25 поена, а пратили су га Смит и Харис са по 19 поена.

Без већих проблема Голден Стејт је надиграо Хјустон са 113:106, предвођен разиграним тандемом Кари–Томпсон. Стеф Кари је меч завршио са 32 поена, 10 скокова и 7 асистенција, а Клеј Томпсон са 25 поена 5 скокова и 1 асистенцијом.

Харден није успео да им значајније парира, иако је завршио меч са троструким двоцифреним учинком од 24 поена, 13 асистенција и 11 скокова.

На гостовањима су славили Вашингтон, савладавши Лејкерсе са 119:108, и Филаделфија, надигравшиу Бруклин са 106:101.

Резултати утакмица:

Портланд – Денвер 122:113
Индијана – Минесота 114:115
Шарлот – Милвоки 108:118
Бруклин – Филаделфија 101:106
Детроит – Мајами 96:97
Атланта – Феникс 95:91
Хјустон – Голден Стејт 106:113
ЛА лејкерс – Вашингтон 108:119 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару