Читај ми!

Лоша Звезда поражена у Подгорици, одлука у Београду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Подгорици од екипе Будућности са 63:57, у другом мечу полуфиналне серије. Одлука о финалисти биће донета у мајсторици у Београду наредног уторка.

У веома тврдој утакмици, домаћи тим је почетком друге четвртине преузео вођство и чувао га до самог краја, и тако изједначио на 1:1 у серији.

"Морача" је видела изузетно слабу шутерску утакмицу, што се посебно односи на госте, који су из игре гађали свега 36 одсто!

Много проблема Звезди је у рекету правио њен бивши играч Савовић, који је посебно у првом делу био нерешива енигма за најбољу одбрану лиге.

На крају, Савовић је меч завршио са дабл-дабл учинком од 15 поена и 11 скокова, а највећу подршку имао је од Гордића са 12 и Рејнолдса са седам кошева.

Код црвено-белих, једини расположени за игру били су Гудурић са 17 поена и Волтерс, који је убацио 11.

Трећа, одлучујућа утакмица ове полуфиналне серије игра се наредног уторка (4. априла), вероватно у дворани у Железнику (игра се тенис у дворани "Александар Николић").

Овако је протекао меч у Подгорици:  

21.42 – Завршена је утакмица, Будућност је победила Црвену звезду са 63:57 и вратила серију у Београд. Иако су у неколико наврата играчи Дејана Радоњића прилазили на пет поена разлике, Будућност је успела да одбије те нападе вечерас непрепознатљиве Звезде, у чијим редовима су на нивоу били само Гудурић и Волтерс.

21.15 – Крај трећег периода, 42:37. Врло лоша шутерска утакмица настављена је и у другом полувремну. Звезда је успела захваљујући Гудурићу да смањи предност домаћина, али и даље врло лоше шутира, свега 29 одсто из игре!

20.48 – Полувреме, Будућност има десет поена предности против Црвене звезде – 33:23. Предвођени изузетно расположеним Борисом Савовићем (13 поена и осам скокова), домаћини су у другом кварталу успели да створе осетнију предност у веома тврдој утакмици. Црвено-бели имају много проблема у нападу, што у шуту споља, што у унутрашњој игри, а ни одбрана није на препознатљивом нивоу... 

20.22 – После прве четвртине, нерешено је 13:13. Црвено-бели су боље почели меч (4:0), али је потом уследила серија од 9:0 домаћина. Међутим, уласком Гудурића, Звезда долази до нешто лакших поена у нападу и после десет минута игре има егал ситуацију у пуној Морачи.

20.00 – Почео је меч у Подгорици...

Петорка Будућности: Шеховић Суад, Шеховић Сеад, Гордић, Савовић и Николић.

Петрока Звезде: Дангубић, Митровић, Џенкинс, Јовић и Кузмић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару