Читај ми!

Сан Антонио убедљив против шампиона, нови трипл-дабл Вестбрука

Кошаркаши Сан Антонија победили су Кливленд са 103:74, и тако наставили борбу са Голден Стејтом за прво место Запада, док је актуелни шампион после тог пораза остао без првог места Истока. Од играча из Србије, Бобан Марјановић је у поразу Детроита имао само симболичан наступ.

Кавај Ленард предводио је Сан Антонио са 25 поена, док су Пау Гасол и Ламаркус Олдриџ додали по 14, за пету узастопну победу тима из Тексаса. Спурси и даље имају две победе мање од првог тима Запада, Голден Стејта, који је у серији од седам тријумфа.

Кливленду је то био други узастопни пораз, односно трећи у последње четири утакмице, и сада има тријумф мање од водећег Бостона, на првом месту Истока. То је актуелном шампиону најнижи број поена који је постигао у сезони.

Кавалирси су меч завршили без своје прве звезде Леброна Џејмса, који је крајем треће четвртине добио ударац лактом у врат. Он је неко време провео на клупи, док му се указивала медицинска помоћ, а онда је отишао и није се враћао на паркет. После меча је рекао да ће бити спреман за следећи меч тима, против Чикага у четвртак. Он је и тако био најефикаснији у свом тиму, са 17 поена.

Спурси су у једном тренутку водили и 33 поена разлике, а Џејмс је после утакмице рекао да његов тим просто тренутно не игра кошарку добро.

"Када се узму у обзир проблеми које имамо, ово је последњи тим са којим желимо да играмо. Они су добро подмазана машина која искоришћава све што не радимо добро у овом делу сезоне. Просто, тренутно не играмо добру кошарку. Морамо то да решимо. Ово је деликатан тренутак за екипу. Биће дана када ћу говорити неке ствари, али и оних када ћу изаћи и играти", рекао је Џејмс.

Оклахома је у гостима победила Далас са 92:91, уз трећи узастопни "трипл-дабл" Расела Вестбрука, односно 37. у сезони. Тандер је славио серијом од 14:0 у завршници, у којој је Вестбрук постигао 12 поена. Меч је завршио са 37 поена, 13 скокова и 10 асистенција.

Маверикси сада имају 31 победу и 42 пораза, девет кола пре краја, што значи да ће на крају сезоне имати негативан скор, први пут од када тим води Марк Кјубан, који је упорно тврди да Вестбрук није суперзвезда у НБА. Играч је после меча демантовао да је био посебно мотивисан да би убедио власника Даласа да промени мишљење.

"Ма не. Играм исто сваке ноћи. Уопште ме не занима шта он прича. Он ради свој посао, ја радим свој", рекао је Вестбрук.

Њему фале још четири "трипл-дабла" да би се изједначио са рекордом Оскара Робертсона из сезоне 1961/62.

Демар Дерозан је пре утакмице са Орландом проглашен за најбољег играча Истока прошле недеље, а онда је постигао 36 поена за победу свог Торонта над Орландом од 131:112, што је био шести узастопни тријумф екипе. Репторси су тако остали у корак са Вашингтоном, који је трећи у конференцији и има исти број победа.

Сакраменто је код куће у драматичној завршници победио Мемфис са 91:90. Тријумф је тиму из престонице Калифорније донео Дарен Колисон пеналима пет секунди пре краја. Он је био и најефикаснији играч тима, са 23 постигнута поена. Мемфис је предводио Мајк Конли са 22 поена.

Мемфис је седми на Западу и тренутно има шест победа више од осмог Портланда и деветог Денвера, који имају још девет мечева до краја, док Гризлији имају осам.

Њујорк је код куће победио Детроит са 109:95, а српски интернационалац Бобан Марјановић провео је један минут на паркету, без статистичког учинка.

Резултати:

Њујорк – Детроит 109:95
Торонто – Орландо 131:112
Сан Антонио – Кливленд 103:74
Далас – Оклахома 91:92
Сакраменто – Мемфис 91:90
Јута – Њу Орлеанс 108:100

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару