Читај ми!

Партизан савладао Цедевиту, Хечер преломио меч

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу Цедевите са 74:73 и изједначили на 1:1 у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге. Бирчевић и Хечер најбољи у домаћој екипи, Американац постигао победоносне поене две секунде пре краја меча. Одлучујући меч игра се у Загребу 1. априла.

Кошаркаши Партизана победили су у Београду екипу Цедевите са 74:73 (20:13, 19:21, 17:17, 18:22) и тако изједначили на 1:1 у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге.

Црно-беле су до победе у препуној хали "Александар Николић" водили Вилијам Хечер са 23 и Стефан Бирчевић са 18 поена, Новица Величковић је додао осам, а Урош Луковић шест поена.

Осим што је био најефикаснији у победничком тиму, Американац је поготком две секунде пре краја донео победу свом тиму, која је током читавог меча имала велику подршку навијача у препуној хали "Александар Николић".

У пораженом тиму најбољи је био Рајан Боутрајт са 25 поена, Миро Билан је постигао 16, а Џон Вилијам Шурна десет поена.

Одлучујућа, трећа утакмица овог дуела играће се у Загребу 1. априла.

Овако је протекао меч:

21.52 – Крај, Партизан – Цедевита 74:73.

Каква завршница утакмице! Цедевита је у последњем минуту стигла предност Партизана од пет поена, чак и повела, али је Вил Хечер, две секунде пре краја, донео победу црно-белима.

21.34 – Средина игра у последњој деоници, Партизан води 64:59.

Захуктало се у Београду, помало и захваљујући неким сумњивим одлукама судија. Црно-бели и даље држе предност, али Цедевита опасно прети. Хечер са две везане тројке одрћжава предност црно-белих.

21.21 – После три одигране четвртине Партизан води са 56:51.

Не блистају ни једни ни други, али црно-бели на већу енергију успевају да одрже предност. Бирчевић има 17, Хечер 13 поена, на другој страни Билан 14, Боутрајт 13.

21.10 – Средина игре у трећој деоници, Партизан води са 45:43.

Имали су црно-бели и десет поена предности, али су гости заиграли боље у нападу и стигли предност Партизана.

21.00 – Настављен је меч.

20.44 – Полувреме, Партизан – Цедевита 39:34.

Распуцали су се и једни у други у другом делу друге четвртине, видели смо серију тројки на обе стране. Црно-бели су задржалигосте на 34 поена за полувреме, што је прави начин да се добије ова утакмица.

Бирчевић је најефикаснији на мечу са 15 поена (три тројке), Хечер има 10. На другој страни, Билан је постигао десет, Боутрајт седам поена.

20.31 – Половина игре у другој четвртини, Партизан води 24:21.

Црно-бели воде у већем делу меча, али се Цедевита тројкама држи у животу. Мали број поена у односу на претходне мечеве два тима ове сезоне.

20.18 – После прве четвртине црно-бели воде са 20:13.

Одлична игра Партизана, нарочито у одбрани, па изабраници Александра Џикића нису дозволили противнику силан почетак као у првој утакмици у Загребу.

20.10 – Средина игре у првој четвртини, Партизан води 12:10.

20.01 – Почео је меч у Београду.

19.54 – Кошаркаши Партизана имаће велику подршку са трибина, хала "Александар Николић" испуњена је до последњег места.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару