Јокић блистао и у Индијани, Боби добар, Букер убацио 70 поена

Већ у складу са његовим овосезонским стандардима, Никола Јокић одиграо је и меч против Индијане и са дабл-дабл учинком од 30 поена и 17 скокова био најбољи играч Денвера у победи од 125:117. Марјановић убацио 15 поена у поразу Детроита, док је Девин Букер бројао чак до 70!

Млади српски центар је тако наставио са феноменалним партијама ове сезоне, које држе његове Нагетсе у плеј-оф зони Западне конференције.

Јокић је у Индијани играо 34 минута и за то време убацио 30 поена (шут из игре 12/18), уз 17 ухавћених лопти и 5 асистенција, од чега је један била спектакуларна – иза главе Чендлеру. На све то, додао је и једну украдену лопту.

Денвер је на крају славио важну победу од 125:117 и тако задржао осму позицију.

Највећу помоћ Јокић је имао од Вилсона Чендлера 24 и Данила Галинарија са 21 поена, док је код домаћина најбољи био Пол Џорџ са 27 кошева.

Индијана је, пак, овим поразом дозволила Чикагу, Мајамију и Денверу да стигну на двега две победе разлике од седмог места на Истоку, које тренутно држе Пејсерси.

Претходне ноћи запажен је био и други српски кошаркаш Бобан Марјановић, након што је за само 12 минута дао 15 поена на гостовању Орланду 87:115.

Високи центар је имао само један промашај (5/6 за два, 5/5 пенали), уз четири скока, и тако наговестио да би могао да има далеко већу минутажу у наставку сезоне.

Ипак, вече у НБА лиги обележио је кошаркаш Финикса Девин Букер са невероватних 70 погодака у поразу у Бостону 130:120, а домаћина је до тријумфа предводио Ајзеа Томас са 34.

Букер је постао је тек шести играч у историји НБА лиге са 70 или више поена на једном мечу, после Вилта Чембрлена, Дејвида Томпсона, Дејвида Робинсона, Елџина Бејлора и Кобија Брајанта.

Остали резултати:

Шарлот - Кливленд 105:117
Вашингтон - Бруклин 129:108
Чикаго - Филаделфија 107:117
Хјустон - Њу Орлеанс 117:107
Милвоки - Атланта 100:97
Голден Стејт - Сакраменто 114:100
ЛА Лејкерс - Минесота 130:119

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару