Џикић: Очекујем бескомпромисну борбу

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је да у првој полуфиналној утакмици плеј-офа Јадранске лиге против Цедевите очекује бескомпромисну борбу и додао да досадашњи резултати оба тима немају никакав значај.

"Надам се да да ћемо играти кошарку која ће се свидети људима пре свега зато што је такмичарска и бескомпромисна. Генерално боримо се за нешто и не треба очекивати лепршавост и умирање у лепоти, посебно што ни један ни други тим нису такви", рекао је Џикић новинарима у Загребу.

Он је додао да црно-бели пред почетак плеј-офа немају резултатски императив.

"Генерално, резултатског императива немамо, јер оно што смо на нивоу клуба планирали то и радимо. Пошто волите дефиниције, Цедевита је рецимо фаворит на папиру, али то не значи ништа ни њима, а ни нама. Очекујем да и једни и други будемо потпуно решени да дамо све од себе, не очекујем ништа мање од тога", казао је Џикић.

Тренер црно-белих оценио је да је Цедевита тим "са великим бројем радника" и да црно-бели према њима имају велико поштовање.

"Покушаћемо неке ствари из претходних утакмица да не поновимо, али и нешто поправимо. Двапут смо играли против њих и оба пута изгубили, видећемо да играмо што боље можемо", рекао је Џикић.

Он је додао да су у Загреб на прву утакмици плеј-офа Јадранске лиге допутовали са 16 играча, међу којима је и Кенан Карахоџић, али који неће наступити.

"Сутра ћемо видети ко ће да игра, под знаком питања су Гордон и Луковић који је имао упалу уха ове недеље", рекао је Џикић.

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да права борба тек почиње, с обзиром на то да се ушло у завршницу шампионата.

"Сви смо се борили да уђемо четири, сада иде оно право, а то је борба за трофеј. Као што сам пар пута рекао, трофеј нико неће да ти поклони, мораш да дођеш до њега. Пред нама је екипа која нас је двапут добила, али то је сада иза, надам се доброј борби за улазак у финале", рекао је Величковић.

Цедевита је у оба овосезонска дуела победила Партизан, а тренер загребачког тима Вељко Мршић каже да то нема велики значај.

"Ово што је било до сада то је једно, сада почиње плеј-оф, и те претходне утакмице не значе ништа, не значи да смо бољи и не могу бити смерница ка првој утакмици у плеј-офу. Морамо добре ствари из тих утакмице да задржимо, а оне лоше да поправимо. Сутра је наш циљ да будемо максимално спремни, желимо да одиграмо добру утакмицу и да одговоримо на захтеве које ставимо пред нас и тако да покушамо да остваримо прву победу", рекао је Мршић.

Полуфинална серија Јадранске лиге игра се на две победе, а први меч између Цедевите и Партизана играће се у суботу од 19 часова у Загребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару