Читај ми!

Тројица кошаркаша Звезде у најбољој петорци АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде Стефан Јовић, Марко Симоновић и Чарлс Џенкинс, и крило Партизана Новица Величковић, изабрани су у најбољу петорку регуларног дела АБА лиге.

Поред њих место је нашао и центар Цедевите Миро Билан – гласовима тренера, навијача и специјалне комисије АБА лиге.

Највише гласова добио је Јовић – 13 одсто, а потом следе Симоновић (10,15), Џенкинс (9,35), Билан (8,4) и Величковић (7,28).

Од играча који се нису нашли у идеалном тиму, Огњен Кузмић из Звезде добио је 5,38 одсто, тандем Партизана Стефан Бирчевић 4,33 и Вилијам Хечер 4,09 одсто, Цедевитини Рајан Боутрајт 3,79 и Лука Бабић 3,37 одсто...

Према правилима, гласови тренера вредновали су се са 60 одсто, навијача 30, а гласови комисије АБА лиге доносили су 10 процената.

Јовић је просечно по утакмици у Јадранској лиги постизао 7,2 поена, имао је 6,1 асистенцију, 2,8 скока и 1,1 украдену лопту. Сезону је завршио као пети најбољи асистент лиге и поставио је рекорд по броју асистенција у једној утакмици, остваривши их 16 против Цедевите у Београду.

Џенкинс је постизао 9,2 поена, имао је 2,7 асистенције, 1,7 скока и 1,3 украдене лопте по утакмици, уз шут за три поена од 50 одсто.

Симоновић је најбољи стрелац Звезде, са 10,4 поена по утакмици, и имао је просечно 2,1 скок.

Величковић је имао просек од 11,3 поена, 5,2 скока и 1,3 асистенције. Тренери и навијачи су га изабрали због његове борбености са обе стране терена, а његов борбени дух је постао симбол Партизана, пише на сајту лиге.

Билан је годинама члан најбоље петорке Јадранске лиге. Он је прошле сезоне био МВП регуларног дела. Ове сезоне је имао седми највећи индекс корисности, 16,42 поен по утакмици, и седми је најбољи скакач, са седам скокова по утакмици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару