Читај ми!

Звезда савладала Будућност за крај лигашког дела

Кошаркаши Црвене звезде "изабрали" су Будућност за ривала у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, пошто су у утакмици 26. кола савладали управо Подгоричане са 82:66 (27:22, 23:23, 16:14, 16:17) и завршили сезону са рекордним скором 25-1. Звезда, која брани трофеј, у полуфиналу ће играти против Будућности, а Партизан против Цедевите.

Звезду је до победе у дворани "Александар Николић" пред око 3.800 гледала предводио Чарлс Џенкинс са 21 поеном, пет асистенција и три скока, док је Огњен Кузмић додао 14, а Лука Митровић 13.

У екипи Будућности истакао се Маркус Вилијамс са 14 поена и пет асистенција, док је Немања Гордић постигао 10.

Оба тима су била шутерски расположена у првој четвртини, у којој је виђено неколико преокрета и атрактивних потеза. Црвено-бели су погодили сва четири шута за три поена, док је Будућност имала исто толико погодака, али из седам покушаја.

Гости из Подгорице нешто су боље ушли у меч, после три минута водили су са 10:5, али је Звезда узвратила серијом 6:0, а свих шест поена постигао је Џенкинс. Прво је био прецизан за три поена, а потом је поентирао за два, уз фаул.

Црвено-бели су појачали одбрану у завршници прве четвртине, натерили су ривала на неколико грешака у организацији напада, што су искористили и стекли шест поена предности – 21:15. Будућност је ипак успела да задржи налет домаћина и на прву паузу оде са само пет поена заостатка – 22:27.

Почетком друге четвртине играло се у нешто споријем ритму, а и екипа Дејана Радоњића је после само 70 секунди испунила бонус, док у нападу нико осим Џенкинса није могао да пронађе ритам. Звезда је средином тог периода јаком одбраном успела да заустави Подгоричане, а на другој страни прецизним шутем за три и серијом 16:4 први пут на мечу дође до двоцифрене предности – 47:34.

Будућност је у последња два минута првог полувремена ношена расположеним Маркусом Вилијамсом и Суадом Шеховићем дошла до пет поена заостатка – 45:50.

Поенима Џенкинса и Огњена Кузмића, Звезда је на почетку другог полувремена поново стекла осетнију предност – 56:47. Београдски тим подигао је ниво одбране на виши ниво, Будућност није имала одговор, и после четири минута игре у наставку црвено-бели имали су плус 13 – 60:47.

Гости из Подгорице су ипак поново успели да пронађу нападачки ритам и серијом 8:0 приђу на осам поена заостатка. Звезда је после 30 минута игре водила са 66:59.

У последњој деоници виђена је велика борба и чврста одбрана на обе стране терена, али су се црвено-бели ипак боље снашли, Митровић и Кузмић погађали су из рекета, док је Марко Гудурић двапут био прецизан за три поена, што је Звезди донело максималних плус 19 – 80:61.

Звезда је у лаганом ритму привела утакмицу крају и тако регуларни део Јадранске лиге завршила на првом месту са 25 победа и једним поразом, док је Будућност четврта са скором 18/8.

Пре почетка утакмице на паркет дворане "Александар Николић" изашле су кошаркашице Црвене звезде, које су другу годину узастопно освојиле Куп Милана Циге Васојевића, а публика их је поздравила овацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару