Читај ми!

Сјајан повратак Јокића, драме у Сакраменту и Минесоти

Српски кошаркаш Никола Јокић наставио серију одличних игара по повратку на паркет после болести у убедљивој победи Денвера над Бостоном са 119:99. Вашингтон на гостовању савладао Сакраменто са 130:122 после продужетка, а Минесота однела победу над Голден стејтом са 103:102 у драматичној завршници.

Денвер је силовито ушао у дуел са Бостоном, па су већ од половине утакмице имали двоцифрену предност и није било неизвесности о исходу утакмице а изабраници Мајка Мелоуна забележили су важан тријумф у борби за плеј-оф.

Никола Јокић се после паузе због болести вратио у игру настављајући сјајну серију игара. Овога пута момак из Сомбора је био други најефикаснији играч са 21 поеном, 10 скокова, и 7 асистенција, али је имао и 7 изгубљених лопти.

Ефикаснији од њега био је само Вилсон Чендлер са 23 поена, 8 скокова и једном саистенцијом, а Данило Галинари је био трећи на листи победника са 20 поена.

Најбољи у редовима Бостона био је Ајзеа Томас са 21 поеном, уз 5 асистенција, Ејвери Бредли је додао 16, а Ал Хорфорд поен мање.

Денвер је тренутно осми на Западу са 30 победа и 35 пораза, док је Бостон, који је претрпео трећи пораз у последње четири утакмице, и даље други на Истоку са скором 41-25.

Најдраматичнија завршница одиграна је у последњем дуелу вечери у коме је Вашингтон на гостовању савладао Сакраменто после продужетка.

Тим су до победе предводили Бредли Бел са 38 и Џон Вол са 25 поена, 12 асистенција и 4 скока.

Ништа мање узбудљиво није било ни у завршници утакмице у којој је Минесота надиграла гостујући Голден стејт са 103:102 упркос сјајној игри Томпсона и Карија.

У самом финишу крајње неизвесне завршнице тимови су се смењивали у минималном вођству, да би у последњим секундама домаћини слободним бацањима Ендруа Вигинса дошли до минималне предности а „ратници" до последњег напада за шут одлуке.

Стеф Кари је преузео одговорност, шутирао у последњим секундама и промапио победу. Остала им је слаба утеха да је њихов тандем Томпсона - Кари био најефикаснији са 30 и 26 поена.

Код победника најефикаснији је био Вигинс тек трећи на листи стрелаца са 24 поена, а следили су га Таунс са 23 и Рубио са 17 поена, али им је то било довољно за славље.

У победничком тиму свој допринос дао је и наш интернационалац Немања Бјелица са 10 поена, 12 скокова и 2 асистенције.

Ратници су тако претрпели и трећи пораз у последњих пет мечева и сада имају само две победе више од Сан Антонија, а одиграли су и меч мање.

Резултати утакмица:

Шарлот - Орландо 121:81
Атланта - Торонто 105:99
Чикаго - Хјустон 94:115
Милвоки - Индијана 99:85
Минесота - Голден Стејт 103:102
Далас - Бруклин 105:96
Денвер - Бостон 119:99
Сакраменто - Вашингтон 122:130 (после продужетка)

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару