Читај ми!

Убедљив пораз Црвене звезде у Мадриду

Чак и најјачи бедеми понекад пуцају. Црвена звезда игра најбољу одбрану у Евролиги (оцена је стручњака, али и објективни суд бројева), али у Мадриду игра без лопте црвено-белих ниједног тренутка није била равноправан такмац игри са лоптом Реала. Отуд и победа белих против црвено-белих од чак 98:68.

Кошаркаши Црвене звезде доживели су у Мадриду убедљив пораз од Реала од 68:98 (24:38, 20:25, 13:17, 11:18), у утакмици 25. кола Евролиге.

Звезда је седма на табели са скором од 14 победа и 11 пораза, док је Реал после 19. победе тренутно први.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Марко Симоновић са 13 поена, док је Чарлс Џенкинс убацио десет. Њих двојица су уједно били и једини играчи са двоцифреним учинком. Милко Бјелица и Нејт Волтерс су постигли по девет поена.

У победничком тиму Џефри Тејлор, Густаво Ајон и Јонас Мачијулис су постигли по 12 поена.

Звезда у наредном колу гостује Арманију (16. март), док Реал иде у госте Панатинаикосу.

Прву четвртину меча у Мадриду обележио је велики број поена, чак 62, од чега је 38 постигао Реал, који је имао стопроцентан учинак у шуту за два поена и са линије за слободна бацања (кошаркаши у белом су имали и 75 одсто успешности у шуту за три поена).

Кошаркаши Звезде су добро одиграли у нападу (у сваком случају на нивоу досадашњих игара у елитном такмичењу), али су у одбрани имали заиста великих, надасве некарактеристичних поена.

До финиша прве деонице Реал је углавном имао предност од пет поена, али је потом направио серију и на први одмор отишао са 14 поена предности (38:24).

У истом ритму се играло и у другој четрвртини. Реал је наставио да диктира темпо, док је Звездина игра постајала све конфузнија. После техничке грешке коју је зарадио Дејан Радоњић три минута пре великог одмора, Реал је стигао до 20 поена предности. 

У трећој четвртини темпо је опао, Реал је без проблема одржавао убедљиву предност, док изабраници Дејана Радоњића нису имали снаге за преокрет. Предност Реала је у једном моменту била мања од 20 поена, али је мадридски тим врло брзо узвратио.

Звезда у последњој деоници готово четири минута није успела да постигне кош, па је Реал постепено дизао предност, која је на крају достигла 30 поена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару