Читај ми!

Басконија изненадила Фенер, Жалгирис бољи од Панатинаикоса

Кошаркаши Басконије победили су у Истанбулу Фенербахче са 79:74 (19:18, 24:17, 20:18, 19:18), док је Жалгирис у Каунасу био бољи од Панатинаикоса, са резултатом 64:58 (9:17, 10:14, 15:10, 30:17) – у утакмицама 25. кола Евролиге. Макаби бољи од Арманија у дербију зачеља.

Басконија је на гостовању у Турској дошла до веома битне победе у борби за плеј-оф Евролиге.

Екипа Сита Алонса чврстом одбраном у првом делу меча затворила је прилазе кошу тиму Жељка Обрадовића, који је у финишу имао напад за изједначење и продужетак, али је Ентони Бенет био непрецизан у шуту за три.

Шпански тим до тријумфа је предводио Шејн Ларкин са 19 поена и три скока, док је Рафа Лус постигао 10.

У екипи Фенербахчеа истакао се Богдан Богдановић са 26 поена и осам асистенција, док је Луиђи Датоме додао 10, а Никола Калинић убацио осам, уз пет скокова.

Басконија је шеста са 14 победа и 11 пораза, док је Фенербахче четврти са скором од 16 победа и 9 пораза.

У другом мечу у Каунасу, Жалгирис је после великог заостатка, који је у једном тренутку износио и 14 поена, успео да преокрене и тако остане у трци за плеј-оф.

Најефикаснији у победничком тиму био је Лео Вестерман са 14 поена, а Артурас Милакнис додао је 13. С друге стране, Никос Папас предводио је ПАО са 13 поена, док је Крис Синглтон убацио 11, а Јанис Бурусис постигао 10 поена.

ПАО је после данашњег пораза остао на седмом месту, са 14 победа и 11 пораза, док је Жалгирис десети, с обрнутим учинком.

Кошаркаши Макабија победили су на свом паркету Армани са 92:82 (26:20, 25:15, 19:26, 22:21).

Оба тима су и пре овог кола остала без шанси да се пласирају у плеј-оф, па утакмица није имала велики значај.

Макаби је добром игром у првих 20 минута практично решио утакмицу. Стекао је 16 поена предности, коју је лако сачувао до краја.

Најефикаснији у победничком тиму био је Виктор Руд, са 17 поена, један мање постигао је Колтон Ајверсон, док је Диџеј Сили додао 15. У екипи Арманија истакао се Раким Сандерс, са 19 поена и пет скокова, док је Авуду Абас додао 13.

Барселонa је савладала Уникс са 70:62 (24:20, 12:14, 19:10, 15:18) и тако задржала теоретске шансе за пласман у плеј-оф.

Барселону је предводио Стратос Перпероглу са 13 поена и три скока, док је 11 поена постигао Виктор Клавер. У екипи Уникса, која је наступила без Кита Ленгфорда истакао се Павел Антипов са 12 поена, док је Кино Колом постигао 10, уз осам асистенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару