Читај ми!

Победа Денвера без Јокића, фантастични Леонард

Денвер је и без Николе Јокића успео да савлада Сакраменто са 108:96 највише захваљујући Вилсону Чендлеру, који је остварио рекорд каријере. Леонард тројком у последњој секунди донео победу Сан Антонију над Хјустоном. Тешка повреда центра Ендрјуа Богута допринела поразу Кливленда од Мајамија (98:106) на домаћем терену.

Сјајну серију игара Николе Јокића зауставила је болест. Уместо на терну, српски репрезентативац се нашао на инфузији, али није успео да се опорави па је пропустио синоћну утакмицу.

Иако у ослабљеном саставу, тим Денвера је успео да савлада Сакраменто са 108:96, а улогу вође тима је сјајно одиграо Вилсон Чендлер, који је са 36 поена, 12 скокова, четири асистенције и две украдене лопте поставио рекорд каријере.

Најбоље га је пратио Данило Галинари са 18 поена и шест ухваћених лопти, Гери Херис је додао 15, а Мејсон Пламли је поред десет поена имао и 12 ухваћених лопти и пет асистенција. 

У Сакраменту се највише истакао Дерен Колисон са 17 поена и пет асистенција, а Коста Куфос уписао је дабл-дабл са 14 поена и десет скокова.

Нагетси и даље заузимају осмо место на Западу са 29 победа уз 34 пораза, а Кингси су 12. са скором 25-38.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Сан Антонија и Хјустона, а добили су је домаћини захваљујући фантастичној тројци Кауаја Леонарда у последњој секунди меча.

Дуел два тима као да је био и дуел Леонарда и Џејмса Хардена, који су са по 39 поена били најефикаснији играчи вечери, а Хардену је била слаба утеха што је са 12 асистенција био за нијансу ефикаснији.

Леонарда су пратили Паркер са 19 и Олдриџ са 15 поена, а Хардена Ариза са 13 и Капел са 12 поена.

Актуелни првак Кливленд је на домаћем терену поражен од Мајамија (98:106), чему је допринела и тешка повреда Ендрјуа Богута на самом почетку меча у његовом првом наступу за тим.

После само 58 секунди игре, Богут се повредио, а већ на терену је било јасно да је реч о врло тешкој повреди. Његов саиграч Леброн Џејмс је рекао да је чуо пуцање кости, што је касније потврђено и лекарским прегледима.

"Чуо сам лом, чуо сам како је пукла кост... Отишао сам до њега и одмах сам знао. Ово је тежак моменат. Сви смо били узбуђени што је дошао у Кливленд. Ово је тешко, пре свега због њега, а после и због клуба", рекао је после утакмице Леброн Џејмс.

Магнетна резонанца је потврдила да се ради о фрактури леве тибије, па је за Богута, сасвим извесно, завршена његова 12. НБА сезона.

Мајами је до друге победе над шампионом НБА лиге у само три дана предводио Дион Вејтерс са 29 поена, а најбоље га је пратио Горан Драгић, који је убацио 21 поен. У пораженом тиму најефикаснији је био Кајри Ирвинг са 32 поена, док је Џејмс постигао 30 поена уз 17 скокова.

Голден стејт је са 119:111 био бољи од Атланте предвођен Стефом Каријем и Андреом Игодалом, који су убацили по 24 поена.

На другој страни, најефикаснији је био Денис Шредер са 23 поена. Он је у првој четвртини постигао 19 поена, што му је рекорд каријере у једној деоници.

Детроит је славио победу против Чикага (109:95) и тако се попео на седмо место Источне конференције.

Реџи Џексон је са 26 поена био најефикаснији у редовима Булса, док се у екипи Детроита истакао са 27. Српски центар Бобан Марјановић није био у саставу Детроита.

Кошаркаши Јуте су уписали и трећу победу у низу, а ноћас су савладали Њу Орлеанс са 88:83. Руди Гобер је уписао свој 44. дабл-дабл у сезони са 15 поена и 15 скокова, док је најефикаснији у победничком тиму био Гордон Хејворд са 23 поена.

У екипи Њу Орлеанса истакао се Ентони Дејвис са 20 поена и 12 скокова, а Демаркус Казинс је додао 15 поена.

Кемба Вокер је постигао 28 поена, а Никола Батум додао 21 у победи Шарлота над Индијаном од 100:88. Шарлот је тако уписао другу узастопну победу, први пут још од краја јануара.

У екипи Индијане, која је окончала низ од пет гостовања, најефикаснији је био Пол Џорџ са 36 поена.

Утакмица између Минесоте и Портланда је одложена.

Резултати утакмица:

Кливленд – Мајами 98:106
Орландо – Њујорк 105:113
Филаделфија – Милвоки 98:112
Атланта – Голден стејт 111:119
Детроит – Чикаго 109:95
Шарлот – Индијана 100:88
Мемфис – Бруклин 109:122
Сан Антонио – Хјустон 112:110
Денвер – Сакраменто 108:96
Јута – Њу Орлеанс 88:83
ЛА Клиперс – Бостон 116:102 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару