Читај ми!

Драматичне победе гостујућих тимова

У синоћним НБА утакмицама преовлађивале су победе гостујућих екипа. Голден стејт је савладао Њујорк са 112:105 на гостовању у Медисон сквер гардену и прекинуо низ од два пораза. Атланта у драматичној завршници поражена од Индијане са 96:97, а Сакраменто од Јуте са 109:110, после још драматичнијег продужетка. На својим теренима победе се славили тимови Финикса, Вашингтона и Даласа.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Сакрамента и Јуте, где је гостујућа екипа успела да избори продужетак, а потом и однесе победу – 110:109.

Сакраменто је водио током целог меча и у последњи минут ушао са предношћу од шест поена. Учинило се да ће победом окончати меч, али су гости серијом сјајних акција и једном тројком успели да изједначе и чак имају последњи напад, који нису искористили па се ушло у продужетак. Ситуација се поновила и у продужетку, да би у последњој секунди атрактивним кошем Рудија Гобера Јута однела победу – 110:109.

Арбитри су морали да прегледају снимак како би утврдили да ли је Руди Гобер на време поентирао "из одбојке". Француз је и три секунде пре регуларног краја меча поентирао и то након двокорака готово с линије за три поена.

Он је остварио "дабл-дабл" од 16 поена и 24 скока, док је најефикаснији био Рудни Худ са 28 поена, а Гордон Хејворд убацио је 23.

Сакраменто је предводио Тај Ловсон са 19 поена, један мање постигао је Дарен Колинс, док је 17 додао Арон Афало.

Јута је овом победом дошла до скора од 38/24, док Сакраменто има 25 тријумфа и 37 пораза.

Драматично је било и у Њујорку, где је Голден стејт успео да обузда расположене домаћине највише захваљујући опет сјајном Стефу Карију, који се нарочито "распуцао" у самом финишу утакмице.

Кари је завршио утакмицу са 31 поеном, осам скокова и шест асистенција, а његовим тројкама у последњем минуту игре „ратници" су дошли до победоносних 112:105.

По ефикасности одлично га је пратио Клеј Томпсон са 29 поена, а Дрејмонд Грин је додао 13 поена.

У тиму Њујорка најефикаснији је био Дерик Роуз са 28 поена, а Кристапс Порзингис је остварио дабл-дабл са 24 поена и 15 скокова.

Њу Ореланс је остварио тек прву победу с Демаркусом Казинсом у постави од његовог доласка из Сакрамента. Он је уједно био и један од најзаслужнијих за тријумф, пошто је постигао 28 поена, уз 15 скокова. Ентони Дејвис се истакао с 31 поеном и девет ухваћених лопти.

У екипи Лос Анђелес лејкерса најефикаснији био је Ник Јанг са 19 поена, док су по 16 постигли Брендон Инграм и Данђело Расел.

Њу Орлеанс сада има 25 тријумфа и 38 пораза, док Лејкерси имају 19 победа и чак 44 пораза.

Далас је изненађујуће лако победио Оклахому на свом паркету, за коју Расел Вестбрук није постигао поене у другој и четвртој деоници.

Далас је до победе предводио Сет Кари са 22 поена, Дирк Новици додао је 18, а Харисон Барнс постигао је 17.

У екипи Оклахоме најефикаснији био је Вестбрук са 29 поена, шест скокова и пет асистенција, Стивен Адамс постигао је 19, а Енес Кантер убацио је 16.

Далас има 25 победа и 36 пораза, док Оклахома има 10 победа више, уз 27 пораза.

Индијана је савладала Атланту тројком Глена Робинсона Трећег 0,6 секунди пре краја за 97:96.

Домаћини су пре тога имали два поена предности и лопту, али је Тим Хардавеј Џуниор промашио шут за три поена и оставио Индијани 10 секунди да изједначи или преокрене резултат.

Тако је судбина хтела да овај меч одлуче синови двојице некада великих НБА звезда, Глена "Биг Дога" Робинсона, који је био први пик на драфту 1994. године и двоструки учесник Ол стар меча, и на другој страни сина Тима Хардавеја, петоструког учесника Ол стар утакмице.

Раније синоћ, Вашингтон је са 115:114 победио Орландо, док је Финикс са 109:106 савладао екипу Бостона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару