Читај ми!

Одлични Јокић и Бјелица, Боби искористио своја три минута

Протекле ноћи у НБА лиги одиграно је осам утакмица у којима су српски интернационалци одиграли одличне партије. Никола Јокић је био најефикаснији играч у дуелу Денвера и Шарлота, али ни са 31 поеном није успео да заустави гостујућу екипу која је однела победу са 112:102. Немања Бјелица је такође био одличан у поразу своје Минесоте од Сан Антонија са 97:90 после продужетка, а чак се и Бобан Марјановић нашао у тиму и за само три минута имао пет погодака у победи Детроита над Филаделфијом 136:106.

Никола Јокић је поново приказао једну од сјајних игара и за 33 минута на паркету постигао 31 поен уз 14 скокова и четири асистенције, али га остали саиграчи нису пратили у ефикасности па је Денвер претрпео нови пораз.

Јокића је пратио само Данило Галинари који је до 22 поена стигао уз лош проценат шута који је пратио и остатак екипе јер су Гери Херис, Џамир Нелсон и Вилсон Чендлер убацили само 14 поена.

Победничку екипу је предводио Кемба Вокер који је постигао 27 поена, уз по четири скока и асистенције, а пратили су га Никола Батум са 21 поеном, уз осам асистенција и Џони О'Брајант који је постигао 15 поена уз шест скокова.

Филаделфија је претрпела тежак пораз од Детроита са чак 136:106, а у победи је учествовао и наш интернационалац Бобан Марјановић који је заиграо тек трећи пут у последњих 17 сусрета.

У игри је провео само три минута, али је убацио пет поена уз два скока. Од 21. јануара, он је на 21 утакмици Детроита провео на паркету укупно 16 минута.

Мајами је са 120:92 победио Кливленд који је био знатно ослабљен јер у тиму није било Леброна Џејмса и Кајрија Ирвинга.

У утакмици је блистао Горан Драгић који је био најефикаснији играч утакмице са 23 поена, три скока и пет асистенција.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Сан Антонија и Минесоте коју је добила домаћа екипа са 97:90 после продужетка.

Гости су водили после сјајне игре у првом полувремену, али су домаћини у другом преузели иницијативу па су у финиш утакмице ушли са предношћу, али нису искористили последњи напад и одигран је продужетак у коме су обезбедили победу.

Тако су стигли до седме победе у низу и 20. сезону заредом обезбедили плеј-оф, што је легендарном тренеру Грегу Поповичу донело изједначавање на вечној листи са старим ривалом, Филом Џексоном.

Немања Бјелица је убацио 12 поена за 21 минут проведен на паркету, док су најефикаснији у тиму били Таунс са 24 и Вигинс са 17 поена. Рики Рубио је забележио трипл-дабл учинак од 11 поена, 13 скокова и десет асистенција.

У победничком тиму најефикаснији је био Каваи Леонард са 34 поена, уз десет скокова и пет асистенција. Он је убацио више од трећине поена целог тима, а пратили су га центри, Ламаркус Олдриџ са 18, уз десет скокова и Пау Гасол са 17.

Милвоки је победио Торонто са 101:94 и прекинуо низ од седам пораза у медјусобним дуелима, док је Хјустон предводјен Дžејмсом Харденом, који је постигао 33 поена, победио Мемфис са 123:108.

Портланд је победио Бруклин са 130:116, а Лос Андјелес Клиперси победили су Čикаго са 101:91 и остварили другу победу у последњих šест утакмица.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару