Чанак: Кадровски проблеми исти, победа обезбеђује треће место

Помоћни тренер кошаркаша Партизана Ненад Чанак изјавио је да се нада да ће његов тим да се избори са кадровским проблемима и савлада на гостовању екипу Мега Лекса у 23. колу АБА лиге.

Црно-бели ће поново, као против Задра, бити без практично пола тима, због болести шесторице играча и првог тренера Александра Џикића.

“"Здравствени билтен није бољи, играћемо у истом саставу као против Задра. Мега у последње време игра много боље, физички и атлетски су одлична екипа, млада, и ако наметну њихов ритам игре, с обзиром на наше бројно стање, биће нам тешšко у Митровици", река је Чанак за сајт Партизана.

Према његовим речима црно-бели би победом у Сремској Митровици потврдили треће место на Јадрану.

"Покушаћемо да успоставимо контролу игре, уведемо утакмицу у наш ритам и дођемо до победе којом би потврдили треће и остали у игри за друго место"”, истакао је Чанак.

Црно-бела "седмица", Адин Врабац, очекује још тежи меч за десетковани Партизана него што је то био случај против Задра.

"Ситуација је таква каква је, играћемо у скраћеној ротацији и покушати да надоместимо одсуство свих оних који сутра неће бити са нама. Знамо да ће бити тешко, али нема одустајања", нагласио је Врабац.

Шеф струке Мега Лекса Дејан Милојевић истакао је да његови кошаркаши могу остатак Јадранске лиге да одиграју без грча, али да је тиму амбиција да побеђује до краја, па и у мечу са црно-белима.

"Ми смо са три везане победе обезбедили опстанак у лиги, што нам омогућава да преостале мечеве одиграмо без грча и притиска са те стране. Желимо да добијемо што више утакмица до краја и тиме додатно побољшамо наш положај на табели. Морамо да одговоримо Партизану агресивно у одбрани ако желимо да забележимо победу. У ком год они саставу буду изашли у понедељак, морамо максимално озбиљно да приђемо мечу од самог почетка. Само тако можемо да дођемо до победе која би нам улила додатно самопоуздање пред борбе које нас очекују до краја сезоне", рекао је Милојевић за сајт клуба.

Капитен Раде Загорац рекао је да његов тим спремно дочекује Партизан.

"Утакмица је од велике важности за обе екипе. Недавно су нас убедљиво надиграли у Нишу. Партизан је скуп искусних, квалитетних и доказаних играча чији је лидер Новица Величковић. Имају јако добру сезону тренутно. Ми смо добро тренирали и меч дочекујемо спремни, са жељом да наставимо са победама у АБА лиги како бисмо на прави начин завршили сезону у регионалном такмичењу", рекао је Загорац.

Утакмица 23. кола АБА лиге између Меге и Партизана игра се у понедељак у хали Пинки, а почиње у 21.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару