Читај ми!

Ана Дабовић шампионка у женској НБА лиги

Српска кошаркашица Ана Дабовић је освојила шампионски прстен у женској НБА лиги (ВНБА). У драматичном петом мечу финала, њен тим Лос Анђелес спаркси су савладали браниоца титуле Минесота линксе са 77:76.

Лос Анђелес спарксима је то прва титула после 14 година, и трећа у историји клуба.

Ана Дабовић у том мечу није улазила у игру, а одлучујући кош за победу, три секунде пре краја, постигла је Нека Огвумике, која је остварила дабл-дабл учинак са 12 поена и исто толико ухваћених лопти.

Најефикаснија је у Спарсима била Кендас Паркер са дабл-даблом од 28 поена и 12 скокова, а у пораженом тиму се истакла Маја Мур са 23 поена, 11 асистенција и 6 скокова.

Репрезентативка Србије Ана Дабовић је на тај начин заокружила сјајну сезону, после освајања бронзане медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

ВНБА финале је уживо посматрао српски репрезентативац и члан Минесота тимбервулвса Немања Бјелица, а шампионски пехар је са Спарксима подигао и легендарни играч Лејкерса Меџик Џонсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи