Читај ми!

Џејмс и Ирвинг смањили вођство „ратника“

Кошаркаши Кливленда успели су да савладају Голден Стејт са 112:97 у петој утакмици финала НБА лиге и смање вођство „ратника“ на 3:2. До шесте утакмице у плеј-офу Кавалирсе је сјајном игром предводио тандем Џејмс-Ирвинг, у чијој је сенци остао и Стефон Кари са само 25 постигнутих поена.

Леброн Џејмс и Кајри Ирвинг су одиграли својеврсну „симултанку" са тимом Голден Стејта, јер су са по 41 кошем готово сами надиграли „ратнике".

Они су тако искористили одсуство суспендованог Дрејмонда Грина и вратили су серију у Кливленд упркос врло негативној атмосфери и бурној реакцији публике на трибинама.

Публика у Оукленду је звиждала и негодовала сваки пут када је Џејмс имао контакт са лоптом. Звезда Кливленда критикована је са свих страна после кошкања с Грином у четвртој утакмици и обостране личне грешке. Грину је то био четврти неспортски фаул у плеј-офу, тако да је накнадно кажњен с једним мечом суспензије. Публика је звиждала и на крају меча, када су Кавси излазили са терена, али то није покварило расположење победника.

"Радујемо се што смо продужили серију. То је једино што смо и хтели. Добили смо још један дан да преживимо. Вечерас почињемо припреме, сутра ћемо се спремати и бићемо спремни кад год да почне шеста утакмица", рекао је Џејмс после меча.

Ово је Голден Стејту био тек четврти пораз у Оукленд арени ове сезоне, а екипа је тако поново пропустила прилику да слави титулу код куће, пошто је обе своје претходне титуле, 1975. и прошле године, освојила у гостима.

Следећа утакмица игра се у ноћи између четвртка и петка и Грин ће имати право наступа у њој. Крило Вориорса није имао право да уђе у халу, тако да је меч гледао на оближњем стадиону Колосеум, у друштву генералног менаджера Голден Стејта Боба Мајерса.

Најефикаснији у Голден Стејту био је Клеј Томпсон са 37 поена, док је Стефен Кари додао 25, уз седам скокова, четири асистенције и две блокаде. "Браћа сплеш" су, међутим, промашивала шутеве у завршници меча, а тим није успевао да "затвори" рекет, тако да је Кливленд постигао 46 поена из рекета.

Утакмица је на полувремену била нерешена, 61:61, али су Вориорси промашили 14 од првих 20 шутева у другом полувремену, а из игре у трећој четвртини шутирали су укупно 7/24. Кливленд је тада повећао вођство пошто је мање грешио на оба краја терена.

"Нисмо били добри у одбрани. Наравно, знали смо да смо без Дрејмонда, тако да нема потребе сада да кукамо око тога. Морали смо да играмо боље, али нисмо", рекао је тренер Стив Кер.

Пре почетка утакмице одржан је минут ћутње у почаст жртвама масовног убиства у Орланду. Некадашња звезда Орландо Меџика Грент Хил понудио је у име НБА подршку жртвама тог злочина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару