Читај ми!

Пековић: Вратићемо Партизан на врх

Председник Партизана Никола Пековић рекао је да су црно-бели завршили турбуленту и тешку сезону, али да верује да ће се у кратком временском периоду вратити у врх Србије и европске кошарке.

"Морамо се сетити како је почела прошла сезона, мој долазак и нове управе десио се у тренуцима када је припремни период већ у великој мери трајао. Играчки кадар је био некомплетан, финансијска ситуација најтежа од када постоји Партизан и пуно ствари је решавано у ходу и уз одређене импровизације како би уопште могли да започнемо сезону. Комплетирали смо тим у складу са могућностима, али је лига већ била почела", рекао је Пековић за клупски сајт.

Он је додао да се екипа тргла када је на место тренера стигао Александар Џикић и истакао да навијачи дају елан за даљи напредак клуба.

"Дошао је Џикић, екипа се тргла, полако почела да враћа и подиже самопуздање које је из утакмице у утакмицу расло. Морам истаћи и да су навијачи препознали момент у ком смо били, па су константно били уз екипу током читаве сезоне. Најгледанији смо тим АБА лиге и домаће Суперлиге. Све то нас чини јачим, даје нам елан и још већу жељу да им се одужимо тако што ћемо Партизан што пре могуће вратити у врх", рекао је Пековић.

Пековић истиче да са Џикићем увелико прави тим који ће се у наредној сезони борити на сва три фронта.

"Прво појачање је Стефан Бирчевић, који има репрезентативно и интернационално искуство. Разговарамо са још неким играчима, а фокус ће у овом периоду бити на довођењу најквалитетнијих домаћих играча које можемо да приуштимо. Појачања из иностранства ће на ред доћи мало касније".

Први човек црно-белих захвалио се премијеру Србије Александру Вућичу на помоћи при финансијском опоравку клуба.

"Радимо на очувању и оснаживању спонзорског пула у чему као клуб славне традиције и великог значаја за државу имамо помоћ државног врха и самог премијера Александра Вућића. У процесу смо обнове спонзорских уговора са НИС-ом и Телекомом, а истовремено радимо на анимирању приватних компанија за које сматрамо да би могле да пронађу свој интерес у сарадњи са брендом какав је КК Партизан. Радимо и на редовном измирењу пореских обавеза".

Пековић је изразио забринутост због понашања навијача и инцидената на утакмицама у домаћем такмичењу.

"Морамо са једне стране разумети емоције, али и константно апеловати на здрав разум навијача да се такве ствари не дешавају. Казне су драконске, о неким износима и критеријумима би имали и аргумената за дискусију, али више од тога брине што пиротехничка средства могу да некога повреде или учине нешто још трагичније. О немирима не треба трошити речи. Догодио се инцидент пре меча са ФМП-ом када су повређени чак и људи са децом. Тај клуб барем на папиру нема организоване навијаче, али су се неке групе појавиле и ја се надам да ће надлежни органи недвосмислено утврдити ко је то био".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару