Читај ми!

Теодосић: Рио целе сезоне свима у глави

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да је током целе сезоне екипа размишљала о Олимпијским играма и поручио да би пласман у Рио био круна генерације.

Најбољи српски кошаркаши имају лепу прилику да се квалификацију на Олимпијске игре после 12 година, пошто ће бити домаћин квалификационог турнира у Београду од 4. до 9. јула.

"Операција Рио је била у нашим главама, барем у мојој током читаве сезоне. То је нешто што већ дуго година желимо и то је нешто што ова генерација нема иза себе, а то је одлазак на Олимпијске игре. То би био огроман успех за све нас и за репрезентацију. Концентрисаћемо се и сигуран сам да ћемо дати све од себе. Да ли ће то бити довољно? Надам да хоће", рекао је Теодосић Танјугу.

Обезбедити олимпијску визу, додао је, биће теже него што многи мисле.

"Сад више није она фраза да "сви играју кошарку", већ је то тако. Чеси су једна сјајна екипа, што су показали на Европском шампионату. Исто тако и Летонија. Порторико је дуги низ година увек био незгодан противник и неће бити нимало лако. Без обзира на то што ту можда нема звучних имена од држава, али један јако тежак турнир нас очекује."

Теодосић додаје да још није свестан колики је успех освајање Евролиге са московским ЦСКА.

"То је велики успех и за екипу и за мене лично, нешто што сам дуги низ година желео и о чему сам маштао. Опет, нема много времена за весеље, ни довољно времена да се утисци слежу јер крећу већ обавезе у репрезентацији. То је опет још једна јако битна ствар у мојој каријери и у мом животу, коју желим да остварим. Полако, кад завршим каријеру, све ће лепо да се слегне."

Теодосић је после освајања Евролиге у Берлину изјавио да је ред на Новака Ђоковића да дође до трофеја на Ролан Гаросу, што је светски број један учинио. На питање да ли је следећи циљ да Новак и репрезентација освоје медаље у Рију, одговорио је: "То би било сјајно, али о том-потом. Видећемо", закључио је Теодосић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару