Црвена звезда одбранила титулу у Суперлиги

У четвртом мечу финалне серије плеј-офа Суперлиге, Црвена звезда савладала Партизан са 70:65, чиме је дошла до треће победе и одбранила титулу националног шампиона.

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су титулу првака Србије, пошто су савладали Партизан са 70:65 (18:22, 23:17, 15:9, 14:17), и тако славили са 3:1 у финалној серији плеј-офа Суперлиге.

Ривали су ову утакмицу, као и претходну, почели тврдо, са много грешака. Партизан се ипак боље снашао у домаћој атмосфери и стекао је предност, која је највише износила шест поена, први пут 12:6. Звезда је грешила у одбрани и није погађала са дистанце. Симоновић и Кинси одржавали су црвено-беле у игри.

Партизан је у првој четвртини имао проблема са пеналима, тако да је Мурић већ после седам минута имао три личне грешке. Црно-бели су после првих десет минута водили 22:18 захваљујући кошу Андреје Милутиновића уз звук сирене.

Звезда је боље почела другу четвртину - Марко Симоновић је погодио тројку, а Лука Митровић искористио оба бацања за прво вођство црвено-белих, 23:22. Партизан се, међутим, брзо вратио јер су гости били нервозни. У другој четвртини разиграо се и Величковић, тако да је Партизан поново имао шест поена предности.

Са друге стране је почео да погађа и Кинси и он је готово сам одржавао Звезду у игри. Црвено-бели су такође много грешили у одбрани, али Партизан није успевао да искористи те грешке, тако да су гости све време били у игри.

Звезда је још једном на кратко повела, 32:31, али је Партизан поенима Вилијамса и Величковића повратио предност, да би серијом грешака у финишу полувремена црвено-бели поново повели и на одмор отишли са два поена предности, 41:39.

Звезда је много боље почела и друго полувреме и кошевима Митровића увечала предност.

На почетку треће четвртине незгодно је пао Стефан Јовић, који је после тога уз помоћ медицинског особља изашао са паркета и из хале.

То, међутим, није пореметило Звезду, која је смирила темпо, заиграла бољу одбрану и почела да користи своје шансе у нападу и после минималног вођства 45:44 направила серију од 8:0 и стекла предност од 53:44 у финишу треће четвртине. Партизан је промашивао шутеве, а често је акције завршавао индивидуалним покушајима, али без успеха.

Звезда је последњу четвртину почела са осам поена предности, 56:48, а онда је после нове тројке Симоновића дошла до 11 поена предности, 59:48, почетком четврте четвртине.

Звезда је у 35. минуту водила са 65:54, али се Партизан није предавао и поенима Величковића и Петра Аранитовића са пенала пришао на 65:58, али потом није искористио неколико напада, упркос доброј одбрани.

Џамар Вилсон је три минута пре краја погодио тројку и смањио на 65:61. Оба тима после тога нису искористила неколико напада. Звезда је трошила време, а Мурић је са пенала смањио на 65:63, на 39 секунди пре краја. Меч је после тога ушао у пенал завршницу, али су црвено-бели били сигурни.

Цирбес је у финишу погодио сва четири кључна бацања и донео велику радост свом тиму.

Звезду су до победе предводили Таренс Кинси, Маик Цирбес и Марко Симоновић са по 15 поена. Кинси је био феноменалан у првом полувремену, Цирбес (најкориснији играч финала) је имао сигурну руку са линије за слободна бацања у последњим секундама игре, док је Симоновић био прецизан са дистанце у одлучујућим моментима меча.

У пораженој екипи, са 17 поена најефикаснији је био Новица Величковић, који се, као и читав тим Партизана, лавовски борио до самог краја. Џамар Вилсон је додао 13.

Ово је Звезди други трофеј ове сезоне, пошто је раније освојила и Јадранску лигу.  

Овако је протекао меч:

23.10 - Крај! Звезда је одбранила титулу у Суперлиги Србије, пошто је савладала Партизан са 70:65 у четвртом мечу финалне серије плеј-офа.

23.05 - Драматична завршница, Звезда води са 67:65, до краја је остало 19 секунди.

22.35 - На крају треће деонице, Црвена звезда води са 56:48. Партизан се доста намучио у нападу, о чему најбоље говори податак да су црно-бели постигли само девет поена за десет минута игре.

22.30 - Веома неефикасна трећа четвртина, свега 17 поена за више од седам минута игре у трећем делу игре.

22.25 - После дуела Мурића и Јовића, бек Партизана је зарадио четврту личну грешку, док је Јовић напустио игру због повреде.

22.10 - Почела је трећа четвртина.

21.55 - Полувреме. Звезда води 41:39, преузела је вођство пред крај друге деонице, највише захваљујући Таренсу Кинсију који је убацио 14 поена. Партизан је са линије за слободна бацања погодио осам од 23.

21.25 - На крају прве четвртине, Партизан има предност - 22:18. 

21.25 - У последњим секундама прве четвртине, одличан потез Немање Дангубића.

21.10 - Већ на старту меча неколико лепих потеза. Прво је Милер закуцао на једној, а потом Џамар Вилсон украо лопту Кинсију и закуцао на другој страни.

21.00 - Почео је меч.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару