Читај ми!

“Ратници” опет савладали Кливленд

Кошаркаши Голден Стејта победили су прошле ноћи Кливленд са 110:77 и повели са 2:0 у финалу плеј-офа НБА лиге. “Ратници” су тимском игром декласирали ривала за победнички прстен, иако њихови стандардни шутери нису били уобичајено расположени. На овој утакмици тим је по ефикасности предводио Дајмонд Грин.

Вориорси су сада на два тријумфа од одбране титуле, односно постали су први тим који је у великом финалу повео са 2:0 још од Лос Анђелес Лејкерса 2009. године у дуелу против Орланда.

Шампиони НБА лиге су са 73 победе у регуларном делу сезоне оборили рекорд Чикага из сезоне 1995/96, а сада су изједначили рекорд тог тима Булса са 87 победа.
Поред тога, победа од 33 поена разлике је и најубедљивија победа неког тима у финалној серији у историји.

"Дефинитивно сам изненађен разликом, али то се дешава у НБА лиги, некада шутеви улазе, а некада не. Све ће се променити када одемо у Кливленд, знамо то", рекао је тренер Голден стејта Стив Кер после утакмице.

Голден Стејт је до победе у Оракл арени предводио Дрејмонд Грин са 28 поена, седам скокова и пет асистенција, Стеф Кари је убацио 18, уз девет скокова, док је Клеј Томпсон утакмицу завршио са 17 поена.

"Нема сврхе да сада славимо, скачемо и кажемо 'видите нас'. Све оно што смо урадили у протеклих неколико године, сада сваке ноћи има утицаја... Морамо да задржимо концентрацију на високом нивоу и остваримо још две победе", рекао је Кари.

Након прве четвртине без поена, када је промашио свих пет шутева, Леброн Џејмс је утакмицу завршио са 19 поена и био је најефикаснији код Кавса. Најбоље га је пратио Ричард Џеферсон са 12 поена, док је Кајри Ирвинг додао 10.

"Ништа нисмо урадили. Ни у једном сегменту игре их нисмо победили", рекао је после меча Леброн Џејмс.

Кевин Лав је приликом једног скока у другој четвртини добио ударац у главу од Херисона Барнса, а у другом полувремену није враћао на терен. Касније је саопштено да је Лав доживео потрес мозга и под знаком питања је за трећи меч.

Пре почетка утакмице одата је пошта недавно преминулом Мухамеду Алију.

Финална серија се сада сели у Кливленд, а трећа утакмица се игра у ноћи између среде и четвртка. Кавси ће покушати да упишу победу и продуже финалну серију, али им, поред слабе игре, на руку не иде ни статистика, пошто је 28 тимова од 31 који су у финалу водили са 2:0 на крају и освојило титулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару