Партизан у финалу Суперлиге

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП са 87:78 у трећем мечу полуфинала плеј-офа и пласирали се у финале Суперлиге. За титулу, црно-бели ће играти против "вечитог" ривала – Црвене звезде. Прва финална утакмица игра се у петак.

Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале плеј-офа Суперлиге Србије, пошто су као домаћини у трећој полуфиналној утакмици победили ФМП са 87:78 (24:10, 17:16, 28.28, 18:24).

Партизан су до победе предводили Новица Велићковић са 20 поена и седам скокова, Кевин Џонс са 16 поена и осам скокова и Џамар Вилсон са 16 поена и шест асистенција. Едо Мурић и Вања Маринковић додали су по осам поена.

Најефикаснији у екипи ФМП-а био је Марко Тејић са 16 поена, а по 14 поена постигли су Стефан Лазаревић и Драган Апић, који је имао и 11 скокова, док је Филип Човић убацио девет.

Пред 4.000 гледалаца у хали "Александар Николић" Партизан је од почетка утакмице водио, у једном тренутку је имао и 20 поена предности.

Екипе су на почетку биле нервозне, губиле су лопте, а код резултата 4:4 Партизан је направио серију 8:0. Серију је прекинуо Дејан Давидовац, али је Партизан преко Кевина Џонса и Џамара Вилсона убрзо стекао двоцифрену предност (16:6).

После поена Чедомира Витковца, уз додатно слободно бацање и "двојке" Новице Величковића, црно-бели су повели са 24:9. Играчи Партизана су се у завршници бацали по паркету за сваку лопту, а прва деоница завршена је резултатом 24:10.

У наставку ФМП је губио лопте, а домаћи су добрим скоком и добрим процентом шута за два поена чували 15 поена разлике. Добро је играо Џонс и донео до тада највећу предност на утакмици од 17 разлике (33:16), док је са друге стране кошеве постизао Стефан Лазаревић. Прву "тројку" на утакмици постигао је ФМП и то Огњен Добрић, у петом минуту друге четвртине за 33:19.

Домаћи су до краја полувремена чували предност, а у последњим тренуцима друге четвртине "тројку" је постигао Адин Врабац (41:26), што је био први погодак црно-белих ван линије 6,75 метара на утакмици.

Партизан је јако почео друго полувреме, уз три "тројке" Величковића и једне Еда Мурића стекао је 20 поена предности, 57:37. ФМП је узвратио серијом од 7:0, а после "тројке" Филипа Човића пришао је на 62:49, али је Партизан до краја деонице вратио предност, која је после "тројке" Вање Маринковића износила и 19 поена (69:50).

ФМП је крајем треће и почетком четврте четвртине серијом 8:0 пришао на 69:58, али је Витковац "двојком" прекинуо серију. Човић је смањио на 61:71, а после те "тројке" и дуела са Мурићем, играч Партизана је добио личну грешку у нападу, а затим и техничку што је била његова пета лична грешка, а Човић је искључен јер га је неспортски, руком ударио у лице.

После тога два бацања за Партизан постигао је Маринковић, а са друге стране исто је учинио Апић за 73:63. Поенима Тејића ФМП је пришао на 65:74, а после коша уз додатно бацање Илије Ђоковића и на шест разлике заостатка. Партизан је вратио двоцифрену предност "тројком" Величковића за 79:68, нешто више од четири минута пре краја.

У наредном нападу Тејић је вратио "тројку", а Ђоковић је после брзог контранапада и соло продора поново спустио заостатак на шест поена. После тога Вилсон је постигао два поена, а Величковић три и Партизан је повео са 84:73 па је до краја сачувао предност и пласирао се у финале домаћег првенства.

Пред почетак меча дошло је до туче навијача Црвене звезде и Партизана испред хале "Александар Николић".

Партизан ће у финалу играти против Црвене звезде а прва утакмица финалне серије, у којој ће црвено-бели имати предност домаћег терена, почеће у петак од 21 час.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару