ФМП бољи од Партизана, одлучује мајсторица

Кошаркаши ФМП-а победили су на свом терену Партизан са 79:74 (19:20, 24:16, 18:14, 18:24) и тако изједначили на 1:1 у полуфиналу плеј-офа Супер лиге Србије.

У финале, у којем већ чека Црвена звезда, пласираће се тим који први дође до две победе. Трећа утакмица игра се у среду.

Најефикаснији у победничком тиму био је Огњен Добрић са 21 поеном. Филип Човић постигао је 16, а Драган Апић 12 поена. Кевин Џонс предводио је Партизан са 18 поена, док је Александар Цветковић постигао 10.

ФМП је први повео у растрзаном мечу и у првој четвртини је у два наврата имао по четири поена предности, први пут на 11:7. Партизан се вратио у игру кошевима Џонса и бољом одбраном.

Домаћи тим је, међутим, до краја полувремена користио грешке гостију и повратио предност, која је у самом финишу првих 20 минута износила 10 поена, 43:33. Џонс је вратио тројку за 43:36 на полувремену. Утисак након првих 20 минута кошарке јесте да је ФМП био у бољем ритму и да је имао више расположених играча.

Деловало је да је Партизан у трећој четвртини ухватио ритам, пошто је искористио грешке ФМП-а и повратио предност после тројке Еда Мурића, 48:47.

ФМП је тада одговорио серијом тројки Дејана Давидовца и Филипа Човића и направио је серију од 14:2, чиме је дошао до најубедљивијег вођства, 61:50, на крају треће деонице.

Партизан се, међутим, није предавао и до половине последње четвртине направио је серију од 15:4, за изједначење – 65:65. Црно-беле је тада предводио Милутиновић игром на оба краја терена, а прикључио му се енергијом и Новица Величковић. Гостујући тим је до тог тренутка промашио чак 11 слободних бацања.

Екипе су после тога играле брзо, али агресивно, а поени су постизани са пенала, све до два минута пре краја. Стефан Лазаревић је закуцао за вођство ФМП-а (69:68), Цветковић је положио из контре за вођство Партизана, а онда је Огњен Добрић вратио предност домаћима, само да би Цветковић са пенала донео предност црно-белима (72:71) на 80 секунди до краја.

Илија Ђоковић је погодио оба пенала, да би Џамар Вилсон у следећем нападу Партизана изгубио лопту, после чега је Добрић погодио тројку за 76:72.

Тада је клупа ФМП-а добила техничку грешку јер је екипа са клупе утрчала на терен. Цветковић, међутим, није искористио слободно бацање, а ни Партизан напад.

Домаћи тим је могао да реши меч, али је Ђоковић промашио оба слободна бацања. Дарел Вилијамс на другој страни је погодио само једно бацање за 76:73.

Партизан је направио фаул 11 секунди пре краја. Давидовац је погодио једно бацање, али је Драган Апић ухватио кључни офанзивни скок и тако решио меч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару