Звезда сигурна против ФМП-а

Кошаркаши Црвене звезде победили су у гостима ФМП из Железника са 91:83 (23:23, 24:23, 26:12, 18:25) у трећем колу Групе А Супер лиге Србије. Радоњић: Спремно дочекујемо плеј-оф. У истој групи кошаркаши Металца уписали су прву победу у Супер лиги Србије, пошто су на свом терену славили против Тамиша са 104:85.

Екипа Дејана Радоњића задржала је максималан учинак у првенству Србије, док је ФМП претпео први пораз.

Звезду су предводили Таренс Кинси, Стефан Јовић и Владимир Штимац са по 12 поена, док су капитен Лука Митровић и Квинси Милер постигли по 11.

У екипи ФМП-а најистакнутији био је Филип Човић са "дабл-дабл" учинком од 18 поена и десет асистенција, док је Огњен Добрић постигао 21 поен.

Утакмица у дворани у Железнику одиграна је пред око 200 гледалаца. ФМП је у првих 20 минута игре пружио веома добар отпор. Тимови су се у прве две четвртине смењивали у вођству, да би Звезда у трећој деоници стекла двоцифрену предност и тако преломила утакмицу.

ФМП је предвођен Филипом Човићем и Огњеном Добрићем у првих 20 минута пружио јак отпор Црвеној звезди, али су гости у трећој деоници појачали темпо, стекли двоцифрену предност за коју екипа Слободана Клипе није имала одговор, па је Звезда рутински меч привела крају.

Тренер Звезде Дејан Радоњић и на овој утакмици пружио је шансу свим играчима, а једино Никола Ребић и Василије Мицић се нису уписали у стрелце.

"Не могу да будем задовољан одбраном у првом полувремену. Превише кошева смо примили за 20 минута. Трећа четвртина је била добра и ту смо успели да узмемо контролу, те утакмицу стабилно приведемо крају", рекао је Радоњић новинарима у Железнику.

Црвено-бели су овом победом дошли надомак пласмана у плеј-оф, а Радоњић је изразио наду да ће његов тим спремно дочекати завршницу такмичења.

"Настављамо даље са радом и припремом утакмица које нас чекају. Делујемо доста добро, озбиљно... Спремамо се за оно што нас очекује. Очекујем у наредном периоду да ћемо испунити све што смо замислили, да неће бити повреда и да ћемо спремни дочекати плеј-оф", рекао је он.

На питање новинара да прокоментарише игре Василија Мицића, Радоњић је рекао да се од њега може очекивати допринос.

"Мислим да је он показао у доста утакмица да је на добром путу и да се од њега може очекивати допринос. Верујем да ће он следеће сезоне у којем год клубу играо показати таленат који је наговестио пре неколико сезона", казао је Радоњић и пожелео ФМП-у да се пласира у плеј-оф Супер лиге Србије.

Тренер ФМП-а Слободан Клипа честитао је Звезди на победи и додао да је очекивао убедљивији пораз.

"Данас је било као да смо стали испред брзог воза. Огромна је разлика у квалитету. Звезда је првак регионалног такмичења, а ми КЛС. Очекивао сам чак и 20, 30 разлике", рекао је Клипа.

Он је додао да свој тим увек спрема за "тучу".

"Мој тим је васпитван на тренингу да се побију између себе... Када то кажем мислим на чврсту и снажну игру против свакога. Ова утакмица нам је послужила као искуство, јер ми немамо овакве утакмице... Сада се окрећемо Металцу, јер нам је битно у четвртак да одиграмо најбоље што можемо", казао је Клипа. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару