Читај ми!

Звезда срушила Реал, за трофеј против Барселоне

Јуниорски кошаркашки тим Црвене звезде пласирао се у финале заврсног турнира Евролиге, пошто је у трећој утакмици Б групе савладало Реал Мадрид са 79:69 (20:24, 18:19, 20:13, 21:13). Звезди је на руку ишао и тријумф Албе која је у другом мечу групе савладала Лијетувос Ритас са 94:86.

Најефикаснији код црвено-белих био је Бориша Симанић са 19 поена, Алекса Раданов је додао 14, док су Матија Радовић и Алекса Ускоковић додали по 12. Код Реала, најбоље партије пружили су Дино Радончић и Фелипе Дос Анхос са по 16 поена. 

Сусрет екипа које се већ две године заредом састају у финалима јуниорских првенстава Европе, за нијансу боље су отворили Мадриђани предвођени другим најмлађим дебитантом у историји Реала, Дином Радончићем, који је за први тим дебитовао са 16 година и 7 месеци. Током већег дела прве деонице, шпански тим је имао предност од 7,8 поена разлике, али су црвено-бели у финишу деонице тројком Петра Ребића смањили на 24:20.

И друга четвртина протицала је мање-више слично првој, да би тек у 16. минуту меча српски шампион пронашао одговарајући ритам и резултатски се потпуно вратио у меч. Сјајан је био Алекса Раданов у тим тренуцима постигавши 8 поена у другој деоници. Ипак поред добре игре кошаркаша Звезде, шпански тим је у самом финишу успео да задржи предност и на велики одмор оде са 43:38.

Већи део треће четвртине обележио је Звездин вундеркид, Бориша Симанић, који је убрзо постао двоцифрен и одржавао црвено-беле у мечу. Иако је Реал дуго држао предност, последњи минут деонице припао је српском тиму. Поентирали су одлични Радовић и Ускоковић и после дуго времена донели предност свом тиму 58:56 пред последњи период.

Звездина машинерија свој максимум достигла је у последњој четвртини коју су одиграли практично без грешке. Храбра и паметна игра изабраника Александра Глишића у потпуности је разбила ритам Мадриђанима не дозволивши им да се врате резултатски у меч. Миран у пенал завршници био је Ускоковић, Симанић донео дефанзивну сигурност, а Ребић тројком ставио тачку на фантастичну победу кошаркаша Звезде 79:69.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 6, Ускоковић 12, Ћоровић 9, Радаковић, Илић, Момиров, Гашић 2, Симаниц 19+8ск+7бл, Раданов 14, Радовић 12+7ск, Ђордевић 2, Ковачевић.

Звезда ће се у финалу јуниорске Евролиге састати са шпанском Барселоном. Меч се игра у недељу од 12.00 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару