Звезда лако са Металцем, ФМП бољи од Тамиша

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су екипу Металца са 102:68 (25:14, 18:11, 34:14, 25:28), у 2. колу А групе Суперлиге Србије. У другом мечу исте групе, кошаркаши ФМП Железника савладали су на гостовању Тамиш 80:65.

Актуелни шампион остварио је други убедљив тријумф у домаћем такмичењу и задржао максималан учинак.

Најефикаснији у победничком тиму био је Маик Цирбес са 19, Квинси Милер додао је 16, Немања Дангубић имао је 12, док је код гостију најбољи био Јован Новак са 21 поеном.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да су у убедљивој победи над Металцем сви играчи допринели, као и то да је сачувана свежина за предстојеће напоре.

"Играли смо тако да је свако урадио оно што је потребно како бисмо имали стабилност свих 40 минута и водили смо рачуна о томе да у жестоком ритму будемо спремни за напоре које нас очекују", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Радоњић је захвалио публици која је дошла у халу "Александар Николић". У дворани је било око 500 људи, а тренер црвено-белих је навео да их је "било мало", али да су срцем били уз екипу.

У тиму није било Таренса Кинсија, а Радоњић је рекао да Американцу "није ништа".

"Да не би била тема, није му ништа. Стомачни проблеми и проценили смо да је боље да буде спреман за следећи тренинг него за ову утакмицу", додао је Радоњић.

Плејмејкер црвено-белих Никола Ребић похвалио је приступ тима.

"Добро смо приступили, сваки играч је све дао од себе и то је проузроковало оволику разлику. Сви су допринели победи и мислим да сада треба да се окренемо ФМП-у, то је утакмица за прво место у групи. ФМП игра одлично ове сезоне", рекао је Ребић.

Тренер Металца Драган Симеуновић честитао је Звезди на "феноменалној сезони" и пожелео јој много успеха у наставку.

"Поштено да кажем, Металац је у никад тежој ситуацији, а Звезда најбоља можда и у историји. Искрено, против савршене Звезде која је у овом моменту кошаркашка машинерија није се могло", рекао је Симеуновић.

Он је истакао да Металац има велике проблеме.

"Имамо задатак да добијемо Тамиш у обе утакмице и изненадимо ФМП у Београду и да се колико-толико вратимо на неки колосек. То ће бити тешко, ово више није Металац на који сте навикли. Нема смисла сада причати о проблемима", навео је Симеуновић.

Јован Новак из ваљевског клуба је рекао да је Звезда показала колико је доминантна.

"Звезда показала у овој утакмици колико је доминантна, зашто игра Евролигу и зашто је годинама у врху. Дошли смо да пробамо да одиграмо максимално ангажовано и да изненадимо Звезду, али нисмо успели", рекао је Новак.

У другом мечу исте групе, кошаркаши ФМП Железника савладали су на гостовању Тамиш 80:65.

Екипа из Железника чврстом одбраном и организованим нападом је у првој четвртини стекла 12 поена предности, али су се у другој деоници улоге замениле, па је Тамиш на полувреме отишао с четири поена предности (37:33).

Екипа Слободана Клипе је у другом полувремену заиграла квалитетније, па је после треће деонице, који је ФМП добио са 30:13) питање победника праткично решено.

Најефикаснији у победничком тиму био је Огњен Добрић са 14 поена, док је Филип Човић постигао 13, уз седам асистенција и четири скока.

Екипу Тамиша предводио је Иван Смиљанић са 16 поена. Он је био једини кошаркаш с двоцифреним учинком у свом тиму.

У трећем колу ФМП ће дочекати Звезду, док ће Металац угостити Тамиш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару