Читај ми!

Силовит повратак Карија, победе Вориорса и Мајамија после продужетака

Драматична ноћ у НБА лиги јер су обе утакмице полуфинала плеј-офа конференција решене после продужетака. Актуелни шампион лиге Голден Стејт повео је са 3:1 у серији против Портланда, док је Мајами изједначио на 2:2 против Торонта.

Стеф Кари је пропустио четири утакмице због повреде, али се вратио у великом стилу, опет поневши звање најефикаснијег играча утакмице.

Најбољи играч најбоље лиге света постигао је 40 поена, од чега 17 у продужетку за победу у Портланду од 132:125. То је и нови рекорд НБА по броју постигнутих поена у продужетку. Претходни је држао Гилберт Аренас са 16.

Пре меча је његов наступ био неизвестан, али је он одиграо 36 минута, шутирао је из игре 50 одсто и на крају меча је на свом учинку имао и девет скокова и осам асистенција. Кари је у продужетку постигао првих 12 поена за Вориорсе.

МВП-у су помогли Клеј Томпсон са 23 поена и Дрејмонд Грин са 21, чиме је екипа надвладала 60 поена које су заједно дали Дејмијен Лилард и Си-Џеј Меколум.

Лилард је утакмицу завршио са 36 поена, 10 асистенција и шест скокова, док је Меколум дао 24 поена.

Мајами је на свом терену у последњој четвртини губио девет разлике, а минут и по пре краја четири, али је сјајни Двејн Вејд вратио свој тим у игру, а онда и положио лопту у кош за изједначење и продужетак, после кога је његов тим славио са 94:87.

Ово је трећи пут у четири утакмице ове серије да се меч решава после продужетка.

"Мислим да није било никакве сумње да ће ова утакмица отићи у продужетак. Ово је врашки добра серија", рекао је тренер Мајамија Ерик Сполстра.

Играчи оба тима тешко су постизали кошеве, осим Вејда, који је меч завршио са 30 поена.

"Деловало је мрачно на минут, али ми не знамо шта је предаја", рекао је Вејд после меча.

Горан Драгић постигао је 15 поена за Мајами, међу којима и тројку 22 секунде пре краја продужетка, којом је меч практично решен. Џо Џонсон постигао је такође 15 поена, али и даље нема ниједну тројку у овој серији.

Вејд у продужетку није постигао ниједан поен, али то му није била ни намера.

"Био сам уморан. Користио сам себе као мамац. Све очи су биле упрте у мене и нисам желео ништа да силим", рекао је Вејд.

Мајами је у последњој четвртини водио само 13 секунди, али је у продужетку све време био у предности.

Торонто је из игре шутирао само 39 одсто. Теренс Рос и Кори Џозеф постигли су по 14 поена за Репторсе, док су Бисмак Бијомбо и Демар Керол додали по 13.

Мајами је у све четири утакмице дао више поена од Торонта - 379:374, а разлику доноси Вејд, који у просеку постиже 27,3 поена по мечу, што је за девет више од било ког другог играча из оба тима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару