Пековић о могућој суспензији: Још увек ништа није познато

Председник кошаркашког клуба Партизан Никола Пековић рекао је да се још увек не зна у ком такмичењу ће наступати црно-бели наредне сезоне и додао да ће јавност о томе бити обавештена у наредним данима.

"Партизан има неке своје ставове којих ће се придржавати. О свему даље кошаркашка јавност биће обавешетена благовремено у наредним данима", рекао је Пековић новинарима у Београду.

Кошаркашки савез Србије (КСС) одлучио је на јучерашњој седници Управног одбора да клубовима дозволи учешће у Евролиги, а забрани у Еврокупу у ком би требало да игра Партизан.

"Одлука још увек није донесена. Тешко можемо да причамо, шта ће и како бити. Ако дође до тога, ми ћемо се огласити. Још се ништа не зна", рекао је Пековић.

КСС је, такође, одлучио да повуче подршку Јадранској лиги, у случају да регионално такмичење прихвати услове Евролиге, који су "у супротности са ставовима ФИБА".

"Ако, ако, то је све ако... За сада још ниједна одлука није донесена. Они су рекли да ће суспендовати, а није рекао ви, ви и ви ћете бити суспендовани. За сада је све ако...", додао је он.

Почетком марта на потпредседничку функцију Кошаркашког клуба Партизан оставку је поднео Мирослав Берић. Он је до доласка Пековића из САД обављао све послове у Партизану, а као његов наследник на том месту спомиње се Милош Вујанић.

"Сада сам ја ту као председник. За сада та функција није горуће питање. Причао сам са Милошем, обавили смо неке разговоре, нормално смо причали... Нема потребе за тим за сада. Ја сам ту 24 сата расположен да завршавамо све послове што имамо", казао је Пековић.

На питање да прокоментарише сезону црно-белих, Пековић је рекао да је "све како треба".

"Била је тешка сезона... Играли смо финале Купа, завршили смо пети у Јадранској лиги и што се мене тиче имали смо одличну сезону, поготово ако узмемо у обзир како смо почели и какво смо стање затекли у клубу", рекао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару