Читај ми!

И без Карија "Ратници" незадрживи, драма у Оклахоми

Иако знатно ослабљен због одсуства повређеног Стефона Карија, Голдем стејт је савладао Хјустон 115:106 у другој утакмици осмине финала плеј-офа НБА и повели са 2:0. Торонто је на свом терену савладао Индијану 98:87 у првом међусобном дуелу, а Далас је на гостовању изненадио Оклахому и после драматичне завршнице однео победу са 85:84, за 1:1 у серији.

Иако је Кари најављивао да ће бити тешко одвојити га од терена, он се није ни скидао, а тренер Стив Кер објаснио је да су његови играчи свесни да заједнички морају да надокнаде изостанак најкориснијег играча (МВП) лиге.

"Када је Стеф одсутан, наши момци разумеју да није ту и да не могу да рачунају на њега, тако да морају да спроведу план. Ако то не ураде, једноставно нећемо постићи довољно поена. Сада му је мало боље него јуче", рекао је Кер.

Уместо Карија место вође тима је успешно преузео клеј Томпсон а "Ратници" су наставили победнички низ и повели са 2:0 у плеј-офу.

Хјустон је играо боље него у првом мечу, али није водио ниједном вечерас. Рокетси су у финишу меча смањили двоцифрену предност, али нису могли да направе преокрет против шампиона.

Најефикаснији у победничком тиму био је Клеј Томпсон са 34 поена, Андре Игудала постигао је 18, а Шон Ливингстон 16 поена. Дрејмонд Грин завршио је утакмицу са 12 поена и 14 скокова.

Џејмс Харден постигао је 28 поена за Хјустон.

Торонто је код куће победио Индијану са 98:87 и тако се изједначио на 1:1 у серији, а екипа је овим тријумфом прекинула серију од шест везаних пораза у плеј-офу током последње три сезоне.

Репторсе је до победе предводио Јонас Валанчијунас са 23 поена и 15 скокова, а следио га је Кајл Лаури са 18 поена, девет асистенција и седам скокова.

"Сви смо морали да подигнемо ниво игре. Ово није индивидуални спорт. Некад је тешко Кајлу, некада Демару (Дерозану), некада мени. Сви имају лоше тренутке, зато сви морамо да вучемо једни друге", рекао је Валанчијунас после меча.

Дерозан је утакмицу завршио са 10 поена, уз шут из игре 5/18, због чега није улазио у игру у последњој четвртини.

Најефикаснији у Индијани био је Пол Џорџ са 28 поена.

Далас је на гостовању изненадио Оклахому победом у гостима од 85:84 после драматичног финиша утакмице у коне је победника дословно одлучила последња стотинка секунде.

Овом победом Далас је изједначио на 1:1 у серији првог кола плеј-офа НБА лиге.

Оклахома је први меч добила више него убедљиво, 108:70, а деловало је да ће победити и јутрос, упркос слабијој игри. Стивен Адамс је у последњем нападу убацио одбитак уз звук сирене, што је изазвало славље у хали, али је накнадним прегледом снимка утврђено да је време истекло, тако да је Далас освојио победу.

"Врло сам поносан на момке и на начин на који су одговорили после једне од најгорих утакмица у историји клуба. Ово је група која је јако поносна и која има велику способност да се врати", рекао је после меча тренер Даласа Рик Карлајл.

Мавериксе је предводио Рејмонд Фелтон са 21 поеном и 11 скокова, док је Дирк Новицки додао 17 поена. Дерон Вилијамс је имао проблема са стомаком и његов наступ је био неизвестан, али је данас ипак заиграо и постигао 13 поена за Далас, од чега 11 у првих пет минута утакмице.

Оклахома је из игре шутирала 33 одсто. Најефикаснији у тиму био је Кевин Дурент са 21 поеном, али је он погодио само седам шутева из 33 покушаја. Ово је "Дурентули" била најгора шутерска партија у каријери, пошто у досадашњих 716 утакмица у НБА никада није имао 26 промашаја на утакмици.

Расел Вестбрук завршио је меч са 19 поена и 14 скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару