Ђилас: Подржавам регионалну лигу, која поштује српске клубове

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драган Ђилас изјавио је да подржава регионалну лигу у којој ће се поштовати снага српске кошарке и клубова и из које ће се обезбеђивати пролаз у Евролигу.

Ђилас је рекао да ће у петак бити одржан састанак лиге, клубова и представника Кошаркашког савеза Србије, на коме ће се разматрати предлози за организацију регионалне лиге који су представили ФИБА и АБА лига.

"Познат је мој став да је регионална лига у којој ће се поштовати снага српске кошарке и српских клубова добра за нашу кошарку. Лигу са 12 клубова са простора бивше Југославије који је воде уз подршку Савеза и из које клубови имају пролаз у Евролигу је нешто што подржавам", навео је Ђилас у саопштењу.

"Таква лига не може бити власништво приватних лица, јер је то нешто што ФИБА не прихвата. Споразум потписан још 2009. године између Кошаркашког савеза Србије и АБА лиге, а који је потписао и први човек Евролиге Ђорди Бертомеу, јасно показује да то не прихвата ни Евролига", рекао је Ђилас.

Он је додао да је састанак наставак добре праксе и да се о свим важним темама отворено разговара и да се дефинише заједнички став који ће се заступати у јавности и пред кошаркашким структурама.

Управа кошаркашке Јадранске лиге у уторак је на састанку клубова и управе у Љубљани усвојила нацрт новог друштвеног уговора, који предвиђа промену власничке и управљачке структуре предузећа АБА Сидро д.о.о, власника такмичења.

На иницијативу клубова, према нацрту новог Друштвеног уговора 80 одсто власничких и управљачких права налази се у власништву клубова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи