Ново име и нови тријумфи за српске баскеташе 3x3

Најбољи српски тим у баскет 3x3, који чине Душан Домовић-Булут, Марко Савић, Марко Ждеро и Дејан Мајсторовић, однедавно наступа под новим именом Ал Вахда (Абу Даби), а од почетка маја забележили су још два тријумфа на турнирима у престоници Уједињених Арапских Емирата.

Они су победили на тунриру Квест Фајнал, у финалу домаћег првенства у Абу Дабију, након што су у последњој утакмици савладали тим Оне Сур резултатом 21:12.

Други, челенџер турнир одржан је недељу дана потом. У питању је био интернационални турнир на коме је учествовало 16 тимова из целог света, а наши баскеташи су у финалу савладали екипу Брезовице резултатом 22:13.

"Утисци са оба турнира су одлични, играли смо добро и били успешни на крају. Турнирри су били на фантастичним локацијама и изузетно добро организовани. Време између, искористили смо за тренирање и постизање оптималне форме за наставак сезоне", кажу баскеташи.

Победом на ова два турнира они су се квалификовали на Ворлд Тур у Манили 1. августа и Ворлд Тур у Пекингу 15. августа. Вицешампионе света у наредном период тек чека озбиљнији део сезоне.

"Остварили смо супер резултате, али све ово су само предтурнири и квалификације, најважнији део сезоне тек долази и ако тада не будемо на нивоу све ово пада у воду. Мислим да смо искуснији и уигранији за једну сезону и то много значи, а наравно рад и труд су иза свега тога", рекао је капитен тима Булут.

Они ће покушати да изборе и пласман за европске станице Ворлд Тур а, а један од највећих изазова ове сезоне су им Европске игре у Бакуу.

"Највећи изазов су Европске игре у Бакуу, одакле желимо да се вратимо као победници. Баку ће вероватно бити и најтежи турнир сезоне, долазе екипе са евролигашким И професионалним кошаркашима. Али то нас инспирише", поручују момци из новосадског тима коме је компанија Ал Вахда постала генерални спонзор, па ће њено име носити током целе сезоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи