Хјустон добио „мајсторицу“ са финале Запада

Кошаркаши Хјустона пласирали су се у финале Западне конференције НБА лиге, пошто су на свом терену у седмом, одлучујућем мечу полуфинала, савладали Лос Анђелес Клиперсе са 113:100. Хјустон је тако изборио своје прво финале конференције још од 1997. године, али и постао тек девета екипа у историји НБА лиге која је успела да од резултата 3:1 у серији преокрене на коначних 4:3.

Не само што су Рокитиси успели да стигну предност Клиперса, већ су и у шестом мечу губили са 19 поена разлике.

С друге стране, Лос Анђелес Клиперси су остали без свог првог финала Запада.

Победничка екипа је водила током целог меча, имала је и 20 поена предности, али су Клиперси у последњој деоници успели да смање заостатак на само осам поена. Међутим, Тревор Ариза је 55 секунди пре краја меча постигао одлучујућих три поена за победу своје екипе.

Најефикаснији у екипи Хјустона био је Џејмс Харден са 31 поеном, а имао је и седам скокова и осам асистенција, а добро га је пратио Ариза са 22 убачена поена.

У редовима Лос Анђелес Клиперса најбољи су били Блејк Грифин са 27 и Крис Пол са 26 поена.

Хјустон ће у финалу Западне конференције играти против Голден Стејта, а први меч те две екипе је на програму у ноћи између уторка и среде.

У финалу Истока састају се Атланта и Кливленд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи