Читај ми!

Леброн скаче, асистира, црта акције и доноси победе!

Леброн Џејмс је донео веома важну победу Кливленду у последњим тренуцима меча са Чикагом. Занимљиво је да је тренер Дејвид Блат осмислио акцију у одлучујућем нападу у којој је Џејмс требало да изведе аут. Он на то није пристао, већ је одлучио да Кавси изведу акцију у којој ће он шутирати. Остало је, што се каже, историја... У другом мечу вечери Клиперси убедљиви против Хјустона.

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили су рано јутрос на свом терену Хјустон са 128:95 и тако повели са 3:1 у полуфиналу Западне конференције НБА лиге. Екипу је до тријумфа предводио Деандре Џордан са 26 поена и 17 скокова. Блејк Грифин завршио је меч са 21 поеном, а Крис Пол са 15 поена и 12 асистенција.

Следећи меч игра се у уторак, а Клиперси би евентуалном победом у њему први пут у историји клуба изборили место у финалу Западне конференције.

"То није оно што желимо. Хоћемо да победимо у још девет утакмица", открио је шампионске амбиције екипе Џордан.

Хјустон је пробао да намерно фаулира Џордана, зато што он слабије изводи слободна бацања, али та стратегија није успела, пошто је центар Клиперса погодио 14 пенала из 34 покушаја. Он је у првом полувремену 28 пута ишао на линију за слободна бацања, што је рекорд плеј-офа у НБА. Претходни рекорд било је 27 пенала на Шакилу О'Нилу 2000. године.

Џејмс Харден постигао је 21 поен за Хјустон, а Тревор Ариза је додао 18. Двајт Хауард је задржан на само седам поена и шест скокова, пошто је већ после непуна четири минута игре имао два фаула.

Рокетси су се тада одлучили на тактику фаулирања Џордана и потпуно зауставили игру. Хауард је на крају изашао почетком последње четвртине због друге техничке грешке.

Претходно је Кливленд у гостима победио Чикаго са 86:84 кошем Леброна Џејмса у последњој секунди меча и тако изједначио серију на 2:2 у полуфиналу Истока.

Тренер Кавалирса Дејвид Блат нацртао је на последњу акцију, али је Џејмс извео своју акцију, рекавши саиграчима: "Дајте ми лопту и склоните се". Кливленд је време за тај последњи договор добио само зато што су судије прегледале акцију.

"Требало је да изведем лопту. Рекао сам тренеру да нема шансе да изведем лопту, осим ако треба да шутнем преко табле да уђе. Зато сам му рекао 'нека неко други убаци лопту' и прецртао сам оно шта је нацртао. Рекао сам тренеру: 'Само ми дајте лопту. Или ћемо победити, или ћемо играти продужетак'", испричао је Џејмс после утакмице како су се ствари одвијале.

Џејмс је последњу четвртину играо са ишчашеним зглобом, а утакмицу је завршио са 25 поена, а овим поготком у финишу се реванширао Чикагу за победу у трећој утакмици, која је остварена тројком Дерика Роуза уз звук сирене.

Кајри Ирвинг завршио је утакмицу са 12 поена и две асистенције, пошто је играо са повређеним левим стопалом. Тимофеј Мозгов завршио је утакмицу са 15 поена и девет скокова.

Чикаго је предводио Роуз са 31 поеном, док је Џими Батлер додао 19.

Пета утакмица игра се у ноћи између уторка и среде у Кливленду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи