Читај ми!

Пековић: Морао сам да видим Партизан

Кошаркаш Минесоте Никола Пековић рекао је да је морао да дође на утакмицу између Партизана и Металца и види свој бивши клуб, упркос отежаном кретању због операције Ахилове тетиве.

Популарни „Пекмен" је имао је много проблема последњих месеци са Ахиловом тетивом, због чега је одлучено да раније оконча сезону и подвргне се хируршком захвату.

"Носим чизму и штаке, ограничено ми је кретање, али морао сам да дођем и погледам Партизан", рекао је Пековић новинарима у хали Пионир и прокоментарисао као "добру шалу" скандирање навијача који су му поручили да купи Партизан.

Он је додао да му је тешко пао пораз Партизана од Црвене звезде у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.

"Пратио сам све утакмице Партизана, баш ми је жао што се тако завршило. Сигуран сам да ће црно-бели изаћи јачи из тога", поручио је Пековић.

Почетком године појавила се информација у медијима да бивши центар црно-белих размишља о томе да финансијски помогне Партизан и ангажује адекватног плејмејкера за наставак сезоне.

"Не бих да причам о томе, Партизан показује колико је велики клуб кад се навијачи сами организују да помогну. Ко год је играо, макар на неколико месеци, могао је да осети колика је то љубав и страст према Партизану", рекао је Пековић.

Снажни центар се осврнуо и на сезону у НБА, коју је морао раније да заврши због повреде.

"Имао сам проблема и прошле сезоне, а ове је било још горе. Нога је дошла у тешко стање, неколико доктора се окупило и одлучило да морам на операцију. Тешко ми пада овај период, али трудим се да останем позитиван, повреде Ахилове тетиве знају да буду компликоване, не сме да се брза са опоравком јер можете поново да се повредите", објаснио је Пековић.

Према његовима речима, повреде у НБА лиги су честе јер је сезона изузетно напорна.

"Такве ствари се дешавају, имате велики број утакмица, путовања, играчи имају велику минутажу. Игра се са доста физичког контакта, зато се дешавају повреде. Ово је сезона за заборав, надам се да ће се сви опоравити и спремни дочекати наредну", закључио је Пековић.

Никола Пековић је у Минесоту дошао 2010. године, а претходно је играо за Атлас, Партизан и Панатинаикос.

Ове сезоне је у НБА лиги одиграо 31 меч и просечно бележио 12,5 поена и 7,5 скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи